Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Miljons par patiesību: Advokātu birojā vērsušies vairāk nekā 20 cilvēki

No brīža, kad 17. septembrī Jāņa Kārkliņa advokātu birojs (JKAB) izsludināja 1 miljona eiro atlīdzības fondu pierādījumiem par centieniem panākt ABLV bankas piespiedu likvidāciju, ar dažāda līmeņa un nozīmes informāciju dalījušies vairāk nekā 20 cilvēki, vēsta advokātu birojs.

Ir saņemti dažāda veida ziņojumi, dokumenti, sarakstes materiāli, foto, audio faili un cita veida informācija. Vairākos gadījumos saņemtā informācija saskaņā ar nolikumu vērtējama kā būtiska, un šobrīd ir sākta izsludinātās atlīdzības izmaksa, taču informācija par konkrētām izmaksājamām naudas summām netikšot izpausta.

JKAB turpina vākt pierādījumus.

"Mēs joprojām aicinām iesniegt informāciju, kas var būt noderīga šajā lietā. Atgādinām personām, ka Advokatūras likums katram pierādījumu sniedzējam garantē anonimitāti un konfidencialitāti. Jūs aizsargā likums, un jūs nevar saukt pie atbildības par to, ka sniedzat informāciju par iespējamu noziedzīgu nodarījumu. Papildus atgādinām, ka ir iespēja nodot jūsu rīcībā esošo informāciju pašu izvēlētiem advokātiem vai citām uzticības personām un turpmāko saziņu ar JKAB organizēt ar advokātu starpniecību vai viņu klātbūtnē," paziņojumā norāda advokātu birojs.

Publiski medijos izskanējušie fakti, kā arī JKAB iniciatīvas rezultātā saņemtā informācija tiks nodota tiesībsargājošo iestāžu rīcībā, kurām tā būs rūpīgi jāpārbauda.

JKAB arī norāda, ka no publiski izskanējušās informācijas un biroja rīcībā esošajiem materiāliem rodas iespaids, ka notikušas ilgstošas pret ABLV banku vērstas darbības. Tas noticis ne tikai pirms šā gada februāra notikumiem, bet arī laikā, kad akcionāri jau bija pieņēmuši juridiski saistošu lēmumu par bankas pašlikvidāciju. Visticamāk, noticis aktīvs darbs piespiedu likvidācijas organizēšanai un, iespējams, tirgošanās ar ietekmi, un šie apstākļi ir noteikti jāpārbauda.

JKAB šobrīd velta visas pūles, lai tiesībsargājošo iestāžu rīcībā nonāktu maksimāli daudz pierādījumu par veiktajām, iespējams, nelikumīgajām darbībām. Pirmos advokātu un speciālistu izvērtētos materiālus advokātu biroja speciālisti jau šobrīd gatavo iesniegšanai tiesībsargājošajās iestādēs.

Advokātu birojs norāda, ka šobrīd tiek saņemta ne tikai informācija par aktīviem centieniem panākt sekmīgi darbojošās ABLV bankas piespiedu likvidāciju, bet arī par dažādu amatpersonu darbībām, kas saistītas ar kredītiestāžu darbu un, iespējams, amatpersonu pilnvaru prettiesisku izmantošanu, maldināšanu u.tml.

Ar to, kāda informācija tiek sagaidīta šīs aktivitātes ietvaros, plašāk aizvien var iepazīties JKAB mājaslapā.

Top komentāri

No kurienes viņiem tāda nauda
N
ko solīt? Skaisti dzīvojam...
Raimonds
R
Gadiem atmazgāja kriminālu naudu, tāpēc ir gana naudas informācijas pirkšanai. Interesanti, ka katra šī naudas maksāšana arī ir noziedzīga, jo info zina tikai tie, kam jāpilda deklarācijas. Bet deklarācijās, protams, nekas neparādīsies. Un ieņēmumu nelegalizēšana ir kriminālnoziegums.
Repsis
R
Miljons ir mazāk nekā miljards:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas