Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ministrija rosinās atteikties no prasības šoferiem vadāt līdzi autovadītāja apliecību

Saeimā iesniegts ierosinājums atteikties no prasības vadāt līdzi autovadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, savā Twitter kontā paziņojis satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Saskaņā ar šo ierosinājumu pietiktu, ja autovadītājam līdzi būtu pase vai ID karte.

"Kā nekā ir 21. gadsimts un policija tam ir gatava," ierosinājumu pamato Linkaits.

Pašlaik saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem transportlīdzekļa vadītājam jābūt līdzi gan vadītāja apliecībai, gan transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem.

Vajadzības gadījumā jābūt arī dokumentiem, kas nepieciešami, lai vadītu attiecīgu transportlīdzekli (piemēram, operatīvo transportlīdzekli), pārvadātu attiecīgu kravu (bīstamu, liel­gabarīta, smagsvara un tamlīdzīgu kravu) vai pasažierus.

Savukārt gadījumos, ja logā kādu iemeslu dēļ nav attiecīgā uzlīme, transportlīdzeklī jābūt arī dokumentam par veikto valsts tehnisko apskati vai tehnisko kontroli uz ceļiem, vai Ceļu satiksmes drošības direkcijas izsniegta vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē, lai veiktu valsts tehnisko apskati.

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja šoferim nav līdzi vadītāja apliecības vai transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīs eiro apmērā.

Top komentāri

fiksais
f
Labāk būtu panakuši, ka autovadītāja apliecība ir personu apliecinošs dokuments ikdienas lietošanai Latvijā. Ir stulbi, ka pat aptiekā autovadītāja apliecība nav dokuments. Tad kāpēc tik dārgas aizsardzības tehnoloģijas tiek izmantotas, ja tam nav nekādas nozīmes?
:):):):):):):):)
:
Njāaaaa, Latvijā, protams, šis ir viens no galvenajiem problēmjautājumiem šobrīd......Cik valsts resursu tiek patērēts, lai risināto šo pseidoproblēmu?
OO
O
Nu tak sāciet rosināt jautājumu par OIK atcelšanu, nevis izpausties mazsvarīgās lietās! Tēlo baigo darbošanos par kaut kādiem sīkumiem un nepievēršas solījumu pildīšanai. Valdības izstrādājums!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas