Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

MK sagatve (4.1.) -

Valdība otrdien uzklausīja Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu, kurā izvērtēti trīs iespējamie rīcības varianti saistībā ar Daugavpils cietoksni - esošās situācijas saglabāšana, neizmantoto objektu atsavināšana vai nekustamo īpašumu pakāpeniska un kompleksa turpmākā attīstība.

Finanšu ministrija rosina atbalstīt pēdējo iespēju, kas paredzētu daļu no VAS Valsts nekustamie īpašumi pārvaldīšanā esošajiem objektiem attīstīt valsts iestāžu vajadzībām, daļu potenciāli atsavināt Daugavpils pilsētas domei pašvaldības funkciju pilnvērtīgai veikšanai, kā arī privātajam sektoram.

Lielākajai daļai no VNĪ pārvaldīšanā esošajiem objektiem tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs un tas turpina pasliktināties, tādēļ nepieciešamaobjektu pakāpeniska konservācija, kas potenciāli novērstu nekustamo īpašumu tehniskā stāvokļa pasliktināšanos un kultūrvēsturiskās vērtības zudumu, kā arī mazinātu drošības draudus Daugavpils cietokšņa iedzīvotājiem un apmeklētājiem.  

Steidzami būtu jārisina četru avārijas stāvoklī esošu valsts kultūras pieminekļu Imperatora ielā 8, Aleksandra ielā 5A, Aleksandra ielā 13, Nikolaja ielā 2, Daugavpilī, finansēšana, kas izmaksātu vairāk nekā 1,24 miljonus eiro. Pārējo valsts īpašumā Finanšu ministrijas valdījumā esošo būvju, kurām nepieciešama konservācija, provizoriskās konservācijas darbu izmaksas ir vairāk nekā 1,63 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas