Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūrniece Ukrainā apmeklējusi militārā konflikta skarto Doņeckas apgabalu

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), noslēdzot oficiālo vizīti Ukrainā, kopā ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Dimitro Razumkovu apmeklēja Doņeckas apgabalu Austrumukrainā, informēja Saeimas Preses dienestā.

Latvijas parlamenta delegācija tikās ar 72.brigādes kareivjiem Avdijivkā un ar iedzīvotājiem Optinē, kas atrodas tiešā separātistu kontrolētās teritorijas tuvumā. Šajā apdzīvotajā vietā ar starptautiskā finansējuma palīdzību nesen atjaunota karadarbībā izpostītā elektroapgāde.

"Laikā, kad šeit zied ceriņi, ir tik smagi redzēt karu un izpostītas cilvēku dzīves. Taču mēs redzam arī milzīgu Ukrainas apņēmību un drosmi stāties pretī agresoram. Aizstāvēt savu zemi. Mēs redzam labāk sagatavotu armiju un motivētus kareivjus. Ukraina šodien ir kā visas Eiropas bruņas, kas aiztur Krievijas uzbrukumu demokrātijai," uzsvērusi Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja nodeva Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sagādāto humānās palīdzības kravu Doņeckas un Luhanskas apgabalu iedzīvotājiem, kuri dzīvo Ukrainas spēku un separātistu kontaktlīnijas tuvumā. Šī ir jau 22.krava, ko Latvija piegādā šim reģionam, un šoreiz ir atvestas multifunkcionālās gultas un dialīzes iekārta slimnīcām, kā arī apģērbs.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja un viņas vadītā delegācija nolika ziedus pie memoriālā kompleksa Ukrainas karavīriem ceļa posmā starp Slovjansku un Kramatorsku.

Latvijas delegācija viesojās arī šopavasar atklātajā Latvijas goda konsulātā Slovjanskā. Latvija bija pirmā Eiropas Savienības valsts, kura šajā reģionā atvēra savu pārstāvniecību.

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētāja no 17. līdz 20.maijam oficiālā vizītē apmeklē Ukrainu. Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju vizītē uzturas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Juris Rancāns (JKP) un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas