Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

NA Jūrmalas nodaļa izsaka neuzticību Truksnim (papildināts 17:31)

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) Jūrmalas nodaļa aicina tuvākos politiskos partnerus pievienoties neuzticības izteikšanā domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS) un lemt par viņa atstādināšanu, aģentūru LETA informēja NA pārstāve Laila Ozoliņa.

Lai iekļautu Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā jautājumu par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, par to jāparakstās vismaz pieciem domes deputātiem, liecina likums Par pašvaldībām.

Likumā teikts, ka vietējās pašvaldības domes priekšsēdētāju var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz viena trešdaļa domes deputātu.

Savukārt ja domes priekšsēdētājs nepilda likumā vai attiecīgās pašvaldības nolikumā noteiktos pienākumus, domes lēmumus, tiesas spriedumus, neievēro likumus vai Ministru kabineta noteikumus, tiesības pieprasīt domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram.

NA Jūrmalas nodaļas valde ir zaudējusi uzticību Truksnim, tāpēc neatbalsta viņu pilsētas domes priekšsēdētāja amatā. Jūrmalas nodaļas deputātei Guntai Liepiņai uzticēts darīt zināmu publiski nodaļas valdes lēmumu nākamajā domes sēdē un aicināt tuvāko NA politisko partneru deputātus izteikt neuzticību Truksnim un lemt par viņa atstādināšanu no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata, viņa vietā ievēlot jaunu Jūrmalas domes priekšsēdētāju.

Nodaļa nolēmusi gatavot iesniegumus Administratīvajai tiesai par sliktas pārvaldības principiem saistībā ar atbilžu nesniegšanu uz Jūrmalas domes vadītājam adresētajiem iesniegumiem. Turklāt NA Jūrmalas nodaļa plāno vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai pārbaudītu šī gada 26.februārī pieņemtā lēmuma par telpu Jūrmalā, Muižas ielā 6, nodošanu uz pieciem gadiem bezatlīdzības lietošanā biedrībai Sidegunde pamatotību.

NA Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs informē, ka kopš 2013.gada pašvaldību vēlēšanām, kad par Jūrmalas domes priekšsēdētāju kļuva Truksnis, starp VL-TB/LNNK Jūrmalas nodaļu un pilsētas vadītāju nav izdevies izveidot savstarpēju sadarbību.

Kā apliecinājumu tam, ka sadarbība nav izdevusies, NA min to, ka pērn 7.maijā Jūrmalas dome apstiprināja jaunu Jūrmalas zīmolu un tā apstiprināšanā netika ņemti vērā ne NA Jūrmalas nodaļas, ne Jūrmalas mākslinieku iebildumi.

Tāpat šī gada 26.janvārī NA Jūrmalas nodaļa iesniegumā domei izteica savus iebildumus pret vairākiem Teritorijas plāna projektā paredzētajiem grozījumiem. No iebildumiem neviens netika ņemts vērā projekta apspriešanā. Arī 24.martā, kad minētie grozījumi tika apstiprināti Jūrmala domē, neviens iebildums netika ievērots. Tāpēc VL-TB/LNNK Jūrmalā, Buļļuciemā, sāka iedzīvotāju parakstu vākšanas kampaņu, lai ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) palīdzību apturētu vismaz divu akūtāko teritoriju zonējuma maiņu. Arī 98% Buļļuciemā aptaujāto iedzīvotāju atbalstīja šos ieteikumus Jūrmalas domei, tomēr Trukšņa vadītā dome tos nav ņēmusi vērā. Šobrīd NA gatavo iesniegumu Satversmes tiesai, lai šis Jūrmalas domes lēmums tiktu atcelts.

Turklāt 26.februārī Jūrmalas dome pieņēma lēmumu par telpu Jūrmalā, Muižas ielā 6, nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai Sidegunde. NA, iepazīstoties ar lēmumu un tam pievienoto patapinājuma līgumu, konstatēja, ka līgums ir pretrunu pilns un neatbilst jūrmalnieku un pilsētas mākslinieku interesēm. Tāpēc 31.maijā Jūrmalas nodaļas vadītājs iesniedza domes priekšsēdētājam adresētu iesniegumu. Vairāk nekā septiņu mēnešu laikā, kas ir likumā noteiktais termiņš, nav saņemta atbilde.

Tāpat NA norāda, ka Jūrmalas dome nav ņēmusi vērā tās 20.maijā iesniegto priekšlikumu par nekustāmā īpašuma piešķiršanas kārtību sociāli mazaizsargātajām grupām un politiski represētajām personām.

Savukārt 5.jūlijā Žugovs domes vadītājam iesniegumā izteica vēlmi ar viņu tikties, lai apspriestu nelabvēlīgo situāciju, kura izveidojusies starp NA un viņu kā savas partijas pārstāvi. Līdz pat šim brīdim atbilde nav saņemta.

Jūrmalas domē NA pārstāv viena deputāte - Gunta Liepiņa. Domes sastāvā ir 15 deputāti.

Pievienotas 2. līdz 4.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas