Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nākamajos gados plānots turpināt zivju krājumu papildināšanu Latvijas ūdeņos

Lai plānveidīgi papildinātu zivju krājumus Latvijas ūdeņos, nākamajos četros gados Latvijas upēs tiks ielaisti 6,02 miljoni zivju mazuļu ik gadu, paredz valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais pamatnostādņu projekts Zivju resursu mākslīgās atražošanas rīcības plāns 2017.-2020.gadam.

Kā norādīts Zemkopības ministrijas (ZM) skaidrojumā, plāna projekts paredz nodrošināt zivju resursu papildināšanu publiski izmantojamajos ūdeņos, lai sekmētu zvejas un makšķerēšanas iespējas Latvijā. Tiek paredzēts papildināt Gaujas, Ventas un mazo upju baseinu resursus, ielaižot 6,02 miljonus lašu, taimiņu, zandartu, vimbu, sīgu, līdaku un nēģu, kā arī 690 000 zušu mazuļu ik gadu.

ZM arī norāda, ka iepriekšējos piecos programmas īstenošanas gados institūts Bior papildināja zivju resursus Latvijas ūdenstilpēs par 33 113 995 zivju un nēģu mazuļiem.

Paredzams, ka, īstenojot zivju resursu mākslīgās atražošanas plānu, tiks radīti labvēlīgi apstākļi makšķerēšanai, vēžošanai, zemūdens medībām, uzņēmējdarbībai zvejniecībā un zivkopībā, tūrisma attīstībai, kā arī citās jomās, kas saistītas ar reģionālo attīstību.

Par plāna izpildei nepieciešamo pasākumu nodrošināšanu atbildīga būs Zemkopības ministrija, un tai būs jāsagatavo un jāiesniedz Ministru kabinetā informatīvais ziņojums par plāna izpildi.

Rīkojuma projekts Par Zivju resursu mākslīgās atražošanas plānu 2017.-2020. gadam vēl tiks skatīts valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas