Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamgad plāno mazākus izdevumus bezdarba pabalstiem un vecuma pensijām

Otrdien, lemjot par nākamā gada budžetu, valdība vienojās 2018.gadā plānot mazākus izdevumus bezdarba pabalstiem un pensijām, liecina valdības dokumentu vietnē Eportfelis pieejamais sēdes protokols.

Sēdē tika atbalstīts Labklājības ministrijas (LM) priekšlikums samazināt valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta izdevumus sociālajiem pabalstiem no nākamā līdz 2020.gadam ik gadu par 10 miljoniem eiro.

Ik gadu valsts pensiju speciālais budžetā par 6 miljoniem eiro tiktu samazināti izdevumi vecuma pensijas izmaksām. Šāds samazinājums saistīts ar pensijas vidējā apmēra prognozēto samazinājumu atbilstoši precizētajām finanšu plūsmas prognozēm.

Tāpat par 4 miljoniem eiro nodarbinātības speciālajā budžetā tiks samazināti izdevumi bezdarbnieka pabalsta izmaksām. Šīs izmaiņas saistītas ar pabalsta saņēmēju skaita prognozēto samazinājumu.

Kā ziņots, ka valdība ministriju prioritārajiem pasākumiem 2018.gada budžetā sadalījusi 345 miljonus eiro, to otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistus informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre stāstīja, ka iepriekš jau tika panākta vienošanās par papildus līdzekļu piešķiršanu veselības aprūpei 200 miljonu eiro apmērā un ceļu sakārtošanai - 25 miljonu eiro apmērā.

 

Top komentāri

Vera
V
Kapec sis valdosais Latvija 27. gadu banditiskais rezims aplaupa Latvijas pensionarus, kuri visu muzu ir stradajusi un ar darba stazu 30, 40, 50...gadi sanem niecigas 300 eiro/menesi pensijas? Tai pat kaiak Latviajs izlaupitjai, alkatigie, egoistiskie kretini, debiliki prezidenti par 4 vai 8 gau sliktu, nekvalitativu darbu sanem 3 000 eiro/meesi pensijas un visa veida padomju komunistiska okupaciajs rezima privlegijas? Latviajs deputait, ministri, ieredni par sliktu un noziedzigu darbu sanem 1000 - 2000 eiro/menesi lielas pensijas un siem kropliem sis lielas pensijas bus jamaksa Latvijas pilsoniem un vinu berniem, kuru vecaki un pasi berni tiek tureti 27 gadu bandittu nodrosinataja un izveidotaja nabadziba, pusbada. Latvija ir netaisniga un negodiga valsts iekarta, kuru ir izveidojusi sie vietejie banditi, latviesu tauats slepkavas un kuri pasi sev slavina un iedala pasi sev valsts apbalvojumus.
Jantariks un Co
J
Nu redziet, mani mīļie tautieši, cik demokrātisku un tiesisku valsti mana parteja un viņas kolēģi pie Siles, Jums izveidoja ! Man prieks par izdarīto. Un gandarījums par rezultātu ! Es tiešām godam esmu pelnījis algu vairāk par 16 000 mēnesī. Un, vēl lielāku. Tādēl, jau vajag samazināt izdevumus penšiem, kuri vienalga nomirs un bezdarbniekiem, kuri varētu doties trimdā uz Angliju un tur nebūt par bezdarbniekiem.
Kita
K
Kad pensijas tiks samazinataas latvijas prezidentiem, kuri nekaunigi izlaupitj aun joprojam izlaupa Latvijas valsti un apzog latvieus tautu sanemot nepelniti leilas lagas un visa veida privlegijas? Latviesu tauta dzivo nabadziba, pusbada, bet sie izdzimteni politki, prezidenti, ministri, deputati, ieredni, diplomati tikai sev palielina algas un pensijas, socialas garantijas uz vienkarso lidzcilvekuu pensionaru rekina. Cik ilgi sads genocids kads pastav Latvija pret Latvijas darba cilvekiem, pensionariem vel turpinasies?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas