Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamgad skolēni līdz 9.klasei Rīgā saņems bezmaksas pusdienas

No nākamā mācību gada Rīgas skolēni, kuri mācās no pirmās līdz devītajai klasei, saņems brīvpusdienas, informē Rīgas dome.

Jau tagad 1.-4.klases skolēni visā Latvijā saņem brīvpusdienas, savukārt no nākamā mācību gada Rīgas dome nodrošinās brīvpusdienas arī 5.-9.klases skolēniem.

Savukārt jau no nākamā gada 1.janvāra brīvpusdienas saņems skolēni no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm. Pašvaldība nodrošinās brīvpusdienas visu klašu skolēniem, kuri nāk no maznodrošinātām vai trūcīgām ģimenēm.

Pagaidām vēl nav zināma konkrēta summa, kāda būs nepieciešama, lai finansētu brīvpusdienas pamatskolas skolēniem Rīgā, - tas tikšot rēķināts, plānojot nākamā gada budžetu.

Kā sociālajā tīklā Facebook raksta Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), bezmaksas pusdienas pienāksies visiem Rīgas skolu audzēkņiem neatkarīgi no viņu deklarētās dzīvesvietas - gan rīdziniekiem, gan tiem, kas uz Rīgu brauc no citām pašvaldībām. "Gluži tāpat kā sabiedriskais transports bez maksas ir nodrošināts visiem galvaspilsētas skolēniem," raksta mērs.

Sistēma darbosies, izmantojot skolēna ekarti. Visās skolu ēdnīcās no 1.janvāra tiks uzstādīti validatori (lielākajās skolās - divi vai trīs), un norēķini par bezmaksas pusdienām tiks veikti ar kartes palīdzību. Tas dos pašvaldībai iespēju pilnībā kontrolēt sistēmu, jo apmaksu tā veiks tikai atbilstoši faktiski patērētajam, norādīja Ušakovs.

"Jāpastrādā būs arī pašām skolām, rēķinoties ar to, ka uz ēdnīcu sāks nākt daudz vairāk bērnu. Bezmaksas pusdienas tiks ieviestas no nākamā gada 1. septembra tieši tādēļ, lai pilnībā sagatavotos reformai - sākot ar virtuvēm un beidzot ar stundu sarakstiem," lēmumu skaidroja Ušakovs.

Viņš norādīja, ka pēc tam, 2017.gadā, pašvaldība sapratīšot, kā nodrošināt bezmaksas pusdienas arī 10.-12. klašu skolēniem.

Kā ziņots, sākot ar šī gada 1.septembri, brīvpusdienas tiks piešķirtas arī 4.klašu skolēniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas