Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nākamnedēļ Rīgā notiks specializētā izstāde Starptautiskās izglītības dienas

Sestdien, 21.septembrī, viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā notiks ikgadējā specializētā ārzemju izglītības izstāde Starptautiskās izglītības dienas (Days of International Education), portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.

Visiem, kas domā par mācībām ārvalstīs, ir unikāla iespēja iegūt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar nākotnes mācībām universitātēs un augstskolās, biznesa skolās un profesionālās koledžās, vidusskolās un valodu skolās, specializētās vasaras nometnēs un citās mācību iestādēs.

Starptautiskās izglītības dienas ir viens no populārākajiem pasākumiem Eiropā. Latvijā šī izstāde tiek rīkota kopš 2005. gada.

Izstādē piedalīsies vairāk par 100 mācību iestādēm no dažādām pasaules valstīm: Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Šveices, Ungārijas, Beļģijas, Zviedrijas, Lietuvas, Somijas, ASV, Ķīnas u.c.

Izglītības iestāžu pārstāvji sniegs detalizētu informāciju par mācību programmām, iestāšanās prasībām, dzīvošanas iespējām un stipendijām.

Nepieciešamības gadījumā izstādes laikā ikvienam palīdzēs pieredzējuši ārvalstu izglītības speciālisti no vadošajām aģentūrām Baltic Council for International Education un Meridian Group. Šie speciālisti iepazīstinās ar apmeklētāju interesējošiem izstādes dalībniekiem, kā arī izstāstīs par saviem pakalpojumiem – palīdzību dokumentu noformēšanā, lai iestātos ārzemju universitātēs, vidusskolās un koledžās. Tikai šajās aģentūrās strādā profesionāli konsultanti, kas paši ir absolvējuši ārzemju universitātes - Glāzgovas Universitāti, Bātas Universitāti, Mančestras Universitāti, Eseksas Universitāti, Saseksas Universitāti, kā arī Nīderlandes universitātes (Tilburgas, Māstrihtas, Leidenes) un citas pazīstamas augstākās izglītības iestādes.

Izstādē apmeklētāji varēs uzzināt sīkāku informāciju par mācību finansēšanu un bezmaksas izglītības iespējām. Šobrīd gandrīz ikviens ir dzirdējis par Brexit un uzdod jautājumus par to, kā tas ietekmēs izglītības iespējas Lielbritānijā. Šobrīd jau ir oficiāli ir paziņots, ka attiecībā uz studentiem no Eiropas, 2020. gada mācību gadā izmaiņas ieviest nav plānots, un speciālais studentu kredīts mūsu studentiem būs pieejams saskaņā ar jau esošajiem noteikumiem.

Mācības ārzemēs sākas ar izvēlētās valsts valodas zināšanām. Visbiežāk tā ir angļu valoda. Izstādē angļu valodas centrs Meridian Group iepazīstinās ar saviem labākajiem kursiem skolēniem 2019/2020 mācību gadā, savukārt ārzemju valodas skolas un nometnes informēs par savām programmām Lielbritānijā, ASV, Šveicē un citās valstīs.

Par iestāšanos Lielbritānijas universitātēs informēs pazīstamu augstskolu pārstāvji.  Dokumentu iesniegšana notiek caur centralizēto UCAS sistēmu. Izstādes laikā būs iespējams reģistrēties šajā sistēmā, apmeklējot Baltic Council for International Education stendu, kas ir oficiāls UCAS centrs Latvijā.

Starptautiskos eksāmenus angļu valodā IELTS un Cambridge English, kā arī iestāšanās testus privātskolās ārzemēs piedāvās Baltic Council eksāmenu centrs. Izstādes laikā vecāko klašu skolēni un studenti varēs reģistrēties bezmaksas IELTS izmēģinājuma testam.

Izstādes laikā notiks semināri par tādām aktuālām tēmām kā iestāšanās universitātēs Lielbritānijā un Nīderlandē, kā arī par to, kā sagatavoties mācībām ārvalstīs vai universitātēs u.c. interesantām tēmām.

Izstāde būs atvērta sestdien, 21.septembrī no plkst. 10 līdz 17.

Ieeja bez maksas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas