Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Naktī uz otrdienu Latvijā reģistrēti vairāk nekā 10000 zibens spērienu

Naktī no 30. aprīļa uz 1. maiju, ko Eiropā pazīst arī kā Valpurģu nakti, Latvijā reģistrēti vairāk nekā desmit tūkstoši zibens uzliesmojumu, liecina LightningMaps.org dati. Iepriekšējo reizi tik intensīva zibeņošana Latvijā bija pērnā gada augustā.

Pērkona lietusgāzes skāra visus valsts reģionus. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Kurzemes rietumu piekrastē, kur tas sasniedza 12-14 milimetru, savukārt stiprākās vēja brāzmas bija 20-22 metri sekundē Rīgas ostā un Kolkā.

Agrā otrdienas rītā vietām Latvijā īslaicīgi līst, valsts galējos austrumos vēl dārd pērkons. Mākoņi daļēji sedz debesis. Vietām dūmaka. Pūš lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, kas pāriet dienvidrietumu vējā.

Gaisa temperatūra sešos rītā bija no +5 grādiem Kolkā līdz +16 grādiem Daugavpilī.

Rīgā svētku rītā daļēji apmācies laiks, lēnu dienvidaustrumu vēju nomaina dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra sešos rītā bija +14 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,5 grādiem Kolkā līdz +25 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30. aprīlī bija +29...+32 grādi daudzviet Eiropas centrālajā un austrumu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -9...-11 grādu Alpu kalnos un Skandināvijas ziemeļos, kā arī -13 grādu Krievijas galējos ziemeļos.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
10000 zibens speerienu un neviens netraapiija tanii miskastnieku midzenii Jeekaba ielaa? Eh...
Edvīns Puķe
E
Latvijā 1.maijā ir sākusi darbu Arodbiedrību partija SDK Dzimtene 1.maija priekšvakarā darbu uzsākusi Arodbiedrību partija SDK Dzimtene, kas par galveno mērķi izvirzi Sindikālisma ieviešanu Latvijā, atbalstot jebkāda veida kooperācijas gan rūpniecības, lauksaimniecībā, banku sektorā – krājaizdevumu sabiedrības, savstarpējās apdrošināšanas sabiedrības un slimokases. Arī atbalstot Arodbiedrības un strādniecības iesaisti tiešā ekonomikas plānošanā gan valstī, gan pašvaldībā, gan uzņēmumos. SDK Dzimtene aicina uz sadarbību citus politiskos spēkus, kam rūp valsts nākotne, cilvēku sociālā aizsargātība, labklājība un cilvēktiesības, partija īpaši iestājās par minoritāšu tiesībām, ir par pilsonības statusu visiem Latvijas pamatiedzīvotājiem un valodu dažādību atbilstoši Latvijas parakstītajiem Starptautiskajiem dokumentiem. Par SDK Dzimtene valdes priekšsēdētāju ievēlēts Juris Žuravļovs, Ģenerālsekretāru Jānis Kuzins, Goda Priekšsēdētāju Prof.Viktors Kalnbērzs, valdes locekli Edvīns Puķe
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas