Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Neapjukt plašajā klāstā

Lai izvēlētos drošu un piemērotu nometni, ieteicams ieskatīties Valsts izglītības satura centra mājaslapā publicētajā nometņu reģistrā Nometnes.gov.lv. Tur ik gadu tiek apkopota informācija par visām oficiālajām bērniem un jauniešiem paredzētajām nometnēm Latvijā. Šīs nometnes sniegs papildu drošības sajūtu, jo tās tiek uzraudzītas un organizētas saziņā ar pašvaldībām un ar citu nometnes uzraugošo iestāžu un dienestu atļauju. Svarīga ir arī skolotāju kvalifikācija un pieredze, strādājot ar attiecīgā vecuma bērniem mazās grupās, par to noteikti varat vaicāt izvēlētās nometnes organizatoriem. Noteikti vajadzētu iepazīties arī ar līdzšinējām atsauksmēm.

Drošība un dienaskārtība

Kad esat izvēlējušies savai atvasei vispiemērotāko nometni, iepazinušies ar tās aktivitāšu aprakstu un programmu, ieteicams sazināties ar nometnes organizatoriem, lai pārliecinātos, kas tieši no solītā ir jau ietverts nometnes cenā. Pie viena der apvaicāties, vai nometnes dalībnieki tiks apdrošināti (Latvijā tas nav obligāti), vai viņiem ir jāņem līdzi savi materiāli radošajām nodarbībām, cik pieaugušo būs klāt visu nometnes laiku un galu galā – kur gulēs jūsu atvase. Lai varētu piedalīties diennakts nometnē, pirms tās norises ir jāiesniedz ārsta izziņa par dalībnieka veselības stāvokli un rekomendācijām. Gan dienas, gan diennakts nometnēs pirmajā dienā nometnes organizatori nodrošina pedikulozes pārbaudi. Lai gan šīs formalitātes ir obligātas, tomēr tās ir ļoti ātri izpildāmas, un tad – vasaras prieki var sākties!
Šis ir īstais brīdis informēt par īpašu diētu vai ēšanas ierobežojumiem jūsu bērnam, ja tādi nepieciešami. Sazinoties ar nometnes rīkotāju, jūs gūsiet priekšstatu par plānoto bērna ikdienu, kā arī varēsiet novērtēt organizatoru atsaucību, zināšanas un komunikācijas stilu.

Piedzīvojums, nevis sods vai pienākums

"Skrivanek Baltic nometņu programmās ir ne tikai atpūta un tematiskās nodarbības, bet arī interaktīvas angļu valodas nodarbības 25 akadēmisko stundu apjomā. Diennakts nometņu dalībnieki tiek izmitināti labiekārtotās telpās ar ērtām gultām un tiek ēdināti piecas reizes dienā. Norises vietā ir pieejamas dušas, plašs sporta laukums un nepieciešamais aprīkojums sporta aktivitātēm. Vienā diennakts nometnē ir līdz 30†bērniem un vismaz četri pieredzējuši un atraktīvi pedagogi. Esam atbildīgs uzņēmums, tādēļ veicam dalībnieku apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem," stāsta Skrivanek Baltic nometņu programmas koordinatore Anna Kalniņa.

Viena no pieredzes bagātākajām nometņu organizatorēm ir Mirandas nometnes vadītāja Lolita Osipova, viņas paspārnē tiek organizētas piedzīvojumu nometnes, no kurām daudzās integrēta arī svešvalodu apguve. "Vasara primāri ir atpūtas laiks. Nevajadzētu bērnu sūtīt uz nometni par sodu, jo viņš slikti mācījies, nav klausījis vai tamlīdzīgi. Nometnei jākļūst par piedzīvojumu, tāpēc rūpīgi jāizvērtē, kur un kad sūtīt bērnu," uzskata Osipova.

Ja bērns uz nometni dosies pirmo reizi, ieteicams apsvērt iespēju pieteikties kopā ar draugu, kaimiņu vai klasesbiedru, jo, kā zināms, kopā ir drošāk un jautrāk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas