Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nekvalitatīvu slāpētāju dēļ cietumnieki bez problēmām izmanto mobilos tālruņus

Sakaru bloķēšana ir nepieciešama, jo telefoniski var tikt organizēti dažādi noziegumi, piemēram, narkotiku tirdzniecība un citas darbības, izteikusies Providus eksperte Ilona Kronberga. Tomēr IeVP neapsver jaunu bloķēšanas iekārtu iegādi, jo mobilās tehnoloģijas attīstās pārāk strauji. Līdz ar to vecajos cietumos varētu ieviest telefonu meklēšanas iekārtas, bet jaunos cietumus būvēt tā, lai sakaru bloķēšanu pieļautu ēkas konstrukcijas, ziņoja TV3.
Desmit gadus sena strīda dēļ no Latvijas cietumiem sazināties ar ārpasauli var joprojām, kas ļauj organizēt nelikumības, arī esot aiz restēm, piektdien vēstīja TV3 Ziņas.

Pirms teju 10 gadiem Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) noslēdza līgumu ar kādu Beļģijas uzņēmumu par mobilo sakaru signāla bloķēšanas iekārtu uzstādīšanu, taču jau drīz izrādījās, ka iekārtas savu uzdevumu pilda nepilnīgi un telefoni turpina zvanīt.

IeVP priekšniece Ilona Spure atzinusi, ka uzstādītās iekārtas signālu bloķē vien daļēji - apmēram puse iekārtu signālu slāpē vien ap 20-30% no sakariem, bet otra puse - 40 līdz 90%. Kopš tā laika IeVP turpina tiesāties ar uzņēmumu un vēlas atgūt teju 900 000 eiro, ko tā par nepilnīgajām iekārtām samaksājusi avansā. Tikmēr mobilie telefoni cietumos darbināmi bez problēmām.

Tiesvedības pirmajā instancē IeVP esot uzvarējusi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas