Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Nepietiekamas angļu valodas zināšanas izgāž visus VISC vadītāja amata pretendentus

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nav izdevies atrast piemērotu Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāju, tāpēc ministrija uz vakanci izsludinājusi atkārtotu konkursu, aģentūru LETA informēja IZM pārstāve Edīte Olupe.

Uz iepriekš izsludināto konkursu dokumentus vakantajam VISC vadītāja amatam bija iesnieguši seši amata pretendenti. Konkursa pirmajā kārtā tika vērtēta amata pretendentu iesniegtajos dokumentos norādītās izglītības un darba pieredzes atbilstība, un visi kandidāti tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai - angļu valodas zināšanu pārbaudei.

Ievērojot amata pretendentu angļu valodas zināšanu pārbaudes rezultātus, pēc konkursa otrās kārtas tika pieņemts lēmums izbeigt amata konkursu bez rezultāta un izsludināt atkārtotu konkursu uz amatu, jo pretendentu angļu valodas prasmes neatbilda konkursa prasībās noteiktajam B2 līmenim.

Kā norādīja Olupe, pretendentiem uz šo amatu jābūt pieredzei vadošā amatā, Eiropas Savienības struktūrfondu un projektu vadībā, valsts pārvaldes darba un starptautiskās sadarbības pieredzei, augstākajai akadēmiskajai vai otrā līmeņa profesionālajai izglītībai un angļu valoda jāpārvalda vismaz B2 līmenī - atbilstoši Eiropas kopīgajās pamatnostādnēs valodu apguvei noteiktajiem valodas apguves līmeņiem. Pretendentiem vēlama pieredze valodas politikas jautājumos un pedagoģiskā darba pieredze.

Pretendentiem savi pieteikumi ir jāiesniedz līdz 29.janvārim. Ar izvērstām prasībām pretendenti var iepazīties IZM mājaslapā.

VISC iepriekšējais vadītājs Guntis Vasiļevskis savu amatu ieņēma līdz septembra vidum, bet pēc tam sāka darbu Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas direktora amatā, kurā viņu apstiprināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas