Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NEPLP izslēdz no Latvijā retranslējamo saraksta 16 programmas

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu izslēgt no Latvijā retranslējamo programmu saraksta 16 programmas, jo kopš 1. februāra nav zināms to pārstāvis Latvijā, portālu Diena informēja NEPLP sabiedrisko attiecību pārstāve Ieva Prauliņa.

NEPLP izslēdz no Latvijā retranslējamo programmu saraksta Ren TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, NTV Serial, NTV StiljNTV Pravo, Kinomiks, Nashe novoye kino, Rodnoje Kino. Tāpat Latvijā vairs nevarēs translēt kanālus Indijskoje Kino, Kinokomedija, Kinoserija, KVN TV, Kuhnja TV, Boks TV un HD Life.

Šāds lēmums pieņemts, jo NEPLP rīcībā nav informācijas par iepriekš minēto programmu izplatīšanas pārstāvi vai pārstāvjiem Latvijas teritorijā, kas programmas īpašnieku vārdā varētu dot piekrišanu programmas izplatīšanai Latvijā, kā arī nav saņēmusi informāciju no programmu īpašniekiem par vēlmi turpināt šo programmu izplatīšanu Latvijas teritorijā.  

Lēmums stāsies spēkā pusnaktī uz 10. februāri. 

“Ņemot vērā, ka mums neizdevās iegūt pierādījumus tam, ka šīs programmas Latvijā vispār kāds pārstāv, tās ir izņemtas no Latvijā retranslējamo programmu saraksta. Lai aizsargātu Latvijas informatīvo telpu, NEPLP pastiprināti pārbaudīs visas Latvijā retranslējamo programmu reģistrā atrodamās programmas un, ja konstatēs līdzīgus gadījumus, attiecīgi rīkosies,” saka NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. 

Iepriekšējais tiesību turētājs SIA TEM  LV ir informējis, ka kopš 1. februāra tam vairs nav tiesību uz šīm programmām, šādu informāciju ir snieguši arī kabeļoperatori.

NEPLP ir vērsusies pie iespējamā jaunā programmu izplatīšanas pārstāvja ar lūgumu iesniegt Padomē apliecinošus dokumentus par iepriekš norādīto programmu izplatīšanas tiesībām Latvijas teritorijā, taču dokumenti, kas apliecinātu šādas tiesības, nav saņemti. 

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 19. panta pirmā daļa nosaka, ka "programmu retranslācijai un izplatīšanai publiskajos elektronisko sakaru tīklos nepieciešams saņemt retranslējamās programmas īpašnieka (turētāja) piekrišanu un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes retranslācijas atļauju." 

Atbilstoši normatīvajiem aktiem, programmas īpašnieka pārstāvim vai elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim iesniedzot NEPLP pieteikumu par programmas iekļaušanu Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā, jāiesniedz arī dokumenti vai to izraksti, kas apliecina programmas īpašnieka pārstāvja vai elektroniskā plašsaziņas līdzekļa tiesības izplatīt programmu Latvijas Republikā, proti – licences līguma noraksts vai pilnvara programmas izplatīšanai no programmas īpašnieka, tādējādi programmas īpašnieka pārstāvja nomaiņas gadījumā, lai nodrošinātu programmu izplatīšanu, nepārkāpjot programmas īpašnieka gribu un dotās atļaujas, piemērojami šie paši nosacījumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas