Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

NEPLP: Latvijas Radio vadības konkursā un Sikšņa darbībā politiska ietekme nav bijusi

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) trešdien tikšanās laikā ar līdzšinējo Latvijas Radio (LR) vadītāju Jāni Siksni vēlreiz apsprieda LR jaunās valdes konkursa norisi un abas puses sarunā, kurā piedalījās arī Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, apliecināja, ka konkursa laikā nekāda politiska ietekme nav novērota un izjusta, tāpat kā Sikšņa kā LR valdes locekļa darbībā kopumā, aģentūru LETA informēja padomē.

Visi NEPL padomes locekļi apstiprināja, ka balsojumā par jauno LR valdi ir vadījušies tikai no profesionāliem kritērijiem, ieskaitot izaicinājumus LR kā liela medija uzņēmuma pārvaldībā.

"Esam jau iepriekš vairākkārt uzsvēruši un atkārtojam - LR valdes konkurss primāri nav iepriekšējā LR vadītāja darba vērtējums. LR valdes priekšsēdētāja darba attiecību termiņš ir noslēdzies, bija objektīva vajadzība paplašināt LR valdi, nodalot vairākas atbildības jomas. Tāpēc tika organizēts atklāts konkurss, visus spēcīgākos kandidātus vērtēja gan padome, gan personāla atlases profesionāļi, par konkursa norisi NEPLP regulāri informēja sabiedrību un LR darbiniekus," sacīja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

NEPLP izteica pateicību Siksnim par viņa ieguldījumu valsts LR attīstībā. Trīs gadu laikā LR Sikšņa vadībā ir nostiprinājis pozīcijas dažādās auditorijās kā neatkarīgs un kvalitatīvs sabiedriskais medijs. Siksnis ir aktīvi piedalījies vairāku nozīmīgu projektu virzībā. Pēdējā pusgada laikā ir sāktas arī LR organizatoriskās uzbūves pārmaiņas. Sarunas laikā ar Siksni NEPLP apliecināja, ka vēlētos redzēt viņu kā vadošu LR darbinieku satura veidošanas jomā.

Ceturtdien Siksnis ir saņēmis jaunās LR valdes piedāvājumu un neizslēdz iespēju atgriezties Latvijas Radio citā amatā. Pagaidām vēl izvērtē šo un citus piedāvājumus un nav pieņēmis lēmumu par tālāko rīcību.

LR jaunievēlētais valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka rit sarunas par iespējamu turpmāko Sikšņa darbu LR, bet konkrētu amatu un citas detaļas pagaidām neatklāj.

NEPLP ceturtdien izbeidza darba līgumu ar līdzšinējo Latvijas Radio valdes locekli Siksni.

Latvijas Radio darbinieki atklātā vēstulē iepriekš ir aicinājuši rīkot jaunu, atklātu konkursu uz Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatu, bet NEPLP šādu iespēju noraidīja.

Tikmēr NEPLP norāda - ņemot vērā, ka Latvijas Radio jaunās valdes locekļi amatos stāsies 16.janvārī un viņi vēl nav sevi pierādījuši darbībā, nav nedz tiesiska, nedz racionāla pamata atcelt konkursa rezultātus. Plānots, ka 16.janvārī darba pienākumus sāks pildīt jaunais Latvijas Radio valdes sastāvs - valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, valdes locekle programmas attīstības jautājumos Sigita Kirilka un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas