Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

NEPLP par dažādiem pārkāpumiem soda LTV, LR, SWH un Voxell

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) par dažādiem konstatētajiem pārkāpumiem trešdien nolēma piemērot administratīvos sodus Latvijas Televīzijai (LTV), Latvijas Radio (LR), Radio SWH un SIA Voxell Baltic, informē NEPLP pārstāvji.

Kā informē padome, pārbaudot programmas LTV1 ierakstus 2015.gada oktobrī, novembrī un decembrī, NEPLP konstatēja, ka programmā vairākkārt pārkāpts reklāmas apjoma ierobežojums vienā raidstundā - konstatēti pieci šādi pārkāpumi. Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums (EPLL) nosaka, ka sabiedriskajiem medijiem reklāmas apjoms nedrīkst pārsniegt 10% katrā raidstundā, tas ir, sešas minūtes stundā.

Ņemot vērā konstatētos pārkāpumus, NEPLP pieņēma lēmumu uzlikt LTV administratīvo sodu 700 eiro apmērā.

Savukārt pārbaudot LR programmas Latvijas Radio 2 2015.gada 13.oktobra ierakstus, NEPLP konstatēja, ka raidījumā Autodroms tiek popularizēts viens konkrēts uzņēmums, proti, tiek detalizēti aprakstīta uzņēmuma darbība, vairākkārt pieminēts tā nosaukums, uzņēmuma piedāvātie pakalpojumi, akcijas. Paziņojums nav nepārprotami nodalīts no citām programmas daļām.

LR savos paskaidrojumos atzīst, ka minētā intervija satur reklāmas pazīmes, kas uzskatāms par darba un disciplīnas un LR normatīvo aktu pārkāpumu, taču LR rīcībā nav informācijas, ka šī būtu bijusi iecerēta kā reklāma, un LR nepiekrīt tam, ka intervija būtu kvalificējama kā slēpts audio komerciāls paziņojums. LR informē, ka civiltiesiskās attiecības ar attiecīgā raidījuma autoru ir pārtrauktas.

Par slēpta audio komerciāla paziņojuma izplatīšanu NEPLP pieņēma lēmumu uzlikt LR administratīvo sodu 700 eiro apmērā.

Pārbaudot AS Radio SWH programmas Radio SWH Gold ierakstus no 2015.gada 28.septembra līdz 4.oktobrim, NEPLP konstatēja, ka programmā ir pārkāpti Radio SWH Gold apraides atļaujas pamatnosacījumi, kas paredz, ka programma 100% jāveido latviešu valodā, taču tajā tika pārraidītas ziņas krievu valodā.

Radio SWH atzīst programmas apraides atļaujas pārkāpumu, un, ņemot vērā minētos pārkāpumus, NEPLP pieņēma lēmumu uzlikt Radio SWH administratīvo sodu 500 eiro apmērā.

Tikmēr pārbaudot SIA Voxell Baltic programmas Multimania ierakstus no 2015.gada 27.jūlija līdz 2.augustam, NEPLP konstatēja, ka programma pilnībā tiek demonstrēta svešvalodā. Ņemot vērā, ka SIA Voxell Baltic apraides atļaujā noteikts, ka 70% no nedēļas raidlaika jānodrošina latviešu valodā, bet 30% - svešvalodās, NEPLP konstatēja EPLL pārkāpumu.

SIA Voxell Baltic pārstāvis Arnis Kuprišs sēdē atzina programmā pieļauto pārkāpumu un norādīja, ka galvenā TV kanāla auditorija ir NVS valstis.

Uzņēmums apņēmies Latvijas tirgū nodrošināt apraides atļaujā noteikto valodas proporciju, bet NEPLP pieņēma lēmumu uzlikt uzņēmumam administratīvo sodu 1000 eiro apmērā, kā arī vienojās noslēgt administratīvo līgumu ar uzņēmumu par minētā pārkāpuma novēršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas