Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No 1.septembra vairākos Rīgas satiksmes maršrutos atjaunos iekāpšanu tikai pa priekšējām durvīm

No 1. septembra 1., 13. trolejbusa un 10., 20., 28., 34., 35., 43., 47., 54., 60. autobusa maršrutā tiek atjaunota kārtība, kura paredz, ka pasažieru iekāpšana sabiedriskā transporta līdzeklī notiek tikai pa priekšējām durvīm, bet izkāpšana - pa vidējām un aizmugures durvīm. Minētā kārtība tiks ieviesta arī divos jaunos autobusu maršrutos – 57. un 59, portālu Diena informē Rīgas satiksme.

Šādas kārtības mērķis ir mainīt pasažieru paradumus tā, lai tie reģistrētu katru braucienu, samazinātu bezbiļetnieku skaitu, kā arī veiktu precīzu pasažieru uzskaiti, kas jānodrošina saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem. Tāpat ar šādu kārtību, iespējams ierobežot to personu skaitu, kuri sabiedriskajā transportā pārvietojas smērējošā vai smakojošā apģērbā.

Brauciens šo maršrutu transportlīdzekļos jāreģistrē pie vadītāja konsoles, tādējādi vadītājs seko līdzi, lai visi pasažieri veiktu reģistrāciju. Pasažieriem ar bērnu ratiem un cilvēkiem ratiņkrēslos iekāpšanas kārtība nemainās un notiek pa vidējām durvīm.

Rūpējoties par darbinieku un pasažieru drošību, to sabiedriskā transporta vadītāju kabīnes, kuras bija atvērtā tipa ir aprīkotas ar speciālu aizsargstiklu, tādējādi vadītājs un pasažieris var ievērot papildus drošību.

Projekts, kura laikā iekāpšana sabiedriskā transporta līdzekļos notiek pa priekšējām durvīm, tika uzsākts 2019. gada 8. jūlijā ar mērķi palielināt braucienu reģistrāciju daudzumu par 15%, taču rezultāti liecināja, ka reģistrēto braucienu skaits projektā iesaistītajos maršrutos palielinājās par vairāk nekā 20%.

Plašāku informāciju parRīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas