Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Notiek Hipotēku bankas komercdaļas klientu apkalpošanas pāreja uz Swedbank

Sestdien notiek VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) komercdaļas klientu apkalpošanas un datu pāreja uz Swedbank, biznesa portālu Nozare.lv informēja Hipotēku bankas pārstāve Sandra Eglīte.

Nedēļas nogalē notiks informācijas tehnoloģiju (IT) darbi klientu datu pārnesei, un tiem klientiem, kuru pakalpojumi no Hipotēku bankas tiek pārcelti uz Swedbank, uz laiku tiks ierobežota piekļuve kontos esošajiem līdzekļiem.

Nedēļas nogalē arī iespējami īslaicīgi Swedbank elektronisko kanālu darbības pārtraukumi, savukārt Swedbank filiāļu tīkls brīvdienās strādās pēc saīsināta darba grafika.

No pirmdienas, 26.novembra, plkst.8 visi no Hipotēku bankas uz Swedbank pārceltie līdzekļi būs pieejami Swedbank, un komercdaļas klientu apkalpošanu turpinās Swedbank savā filiāļu tīklā un elektroniskajos kanālos.

Īslaicīgie ierobežojumi neietekmēs to klientu ikdienu, kas ikdienā nepieciešamos pakalpojumus jau pirms klientu pārejas dienas 24.novembra pārcēluši uz jauno banku, kā arī tos klientus, kuru apkalpošana tiks turpināta Hipotēku bankā.

Eglīte skaidroja, ka klientu apkalpošanas pāreja nozīmē, ka Hipotēku banka pārtrauc sniegt pakalpojumus klientiem, kuru apkalpošana turpmāk notiks Swedbank, un informācija par šo klientu kontiem, tajos pieejamajiem līdzekļiem, noguldījumiem un kredītiem tiek pārcelta no Hipotēku bankas uz Swedbank IT sistēmām. Hipotēku bankas klientiem uz Swedbank pārcelto līgumu nosacījumi nemainās.

Gatavojoties klientu apkalpošanas pārejai, abas bankas gandrīz pusgada garumā veica sagatavošanās darbus, lai nodrošinātu kvalitatīvu datu nodošanu no vienas sistēmas otrai. Klienti ir savlaicīgi un personīgi informēti par īslaicīgajām neērtībām, norādīja Eglīte.

Hipotēku banka turpina apkalpot valsts atbalsta programmu klientus un turpina izsniegt jaunus valsts atbalsta aizdevumus. Tāpat banka turpina apkalpot privatizācijas sertifikātu kontus, zemes izpirkuma līgumus un vērtspapīru kontus.

Kā ziņots, valdība 2009.gadā nolēma līdz 2013.gada beigām pārtraukt Hipotēku bankas komercdarbību, lai tā nākotnē koncentrētos tikai uz attīstības institūcijas uzdevumiem. Līgumi par četru Hipotēku bankas komercdaļas pakešu pārdošanu tika noslēgti šā gada jūnijā. Swedbank iegādājās Hipotēku bankas komercdaļas paketes, kurās ir privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi. SIA Swedbank līzings iegādājās SIA Hipolīzings. Savukārt pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi iegādājās SEB Wealth Management.

Sarunas ar investoriem vēl turpinās par divām komercdaļas paketēm - paketi, kas ietver kredītus nekustamo īpašumu attīstītājiem, un paketi, ko veido slikto aktīvu izstrādes kompānija HipoNIA. Tiek saglabāts arī alternatīvs variants paturēt šos aktīvus valsts īpašumā ar Privatizācijas aģentūras starpniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas