Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Novembra vidū norisināsies pirmais Latviešu Kultūras festivāls Brazīlijā

Brazīlijā no 14.novembra līdz 18.novembrim norisināsies pirmais Latviešu Kultūras festivāls Brazīlijā, liecina informācija portālā "latviesi.com".

Četru dienu garumā notiks dažādas mākslas izstādes, tirdziņi ar latviešu ēdieniem un rokdarbiem, dažādi muzikālie uzvedumi ar koru un tautas deju kopu dalību, kuri 17.novembra vakarā noslēgsies ar muzikālo lieluzvedumu "Ar Latviju sirdī".

Lieluzvedumā piedalīsies apvienotais BLKA koris ar dziedātājiem no dažādām Brazīlijas pilsētām, TDK "Dzirnas" no Cēsīm, Latvijā un TDK "Staburags" no Ižuī, Brazīlijā.

Festivāla laikā no 14.novembra līdz 15.novembrim norisināsies arī Dienvidamerikas un Karību latviešu apvienības (DAKLA) kongress un korporācijas "Imerija" tikšanās. Šī būs pirmā DAKLA biedru tikšanās kopš apvienības priekšsēža krēsls tika pārnests uz Brazīliju.

Festivāls norisināsies par godu Latvijas valsts simtgadei sadarbībā ar Kultūras ministriju un Pasaules Brīvo Latviešu apvienību.

Top komentāri

Norietis
N
Dzirnas no Cēsīm??!!!!
Jābūts Stulbiņš
J
Kad valsts nodod un iznīcina tautas kultūru, ka tas notiek Pēcpadomijas Latvijā, valsts kultūras genocīdu un sašutumu par to atvieto ar '"kultūras centru", kur rāda gleznas vai rīko koncertus. Protams, no "dzīvas kultūras" tautas vidē ne jausma. Viena no tautas kultūras genocīda veicinātājiem ir valsts Kultūrsas ministrija. Par latviešiem Brazīlijā un citur Dienvidamērikā var sarīkot televizijas programmu,
Zinītis
Z
Piekrītu, Kultūras ministrijā notiek milzu naudas šķērdēšana! Profesionālās mākslas ir uz iznīcības robežas, kamēr šie simtgades pasākumi baro tikai tautas mākslas. VAi tā nav korupcija, ja naudu tērē tikai ministres interesējošajās jomās un vēl tik milzum daudz!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas