Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nule atstādināto Reinbahu slavina interneta troļļu armija (papildināts 16:08)

Bieži vien gan Latvijā, gan pasaules medijos tiek runāts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina troļļu armijām, taču, kā secināja Diena.lv, otrdien no amata atstādinātā Rīgas Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha labā sociālajā tīklā Facebook arī aktīvu darbību bija sākuši vietējie troļļi, kas slavināja Barona ielas remontu un departamenta direktoru. 

Kā izpētīja Diena.lv, Reinbaham atzinība masveidā tika pausta pie kādas Facebook lietotājas Madaras Vaivodes, kuras vīrs strādā Rīgas domes Satiksmes departamentā, izvietotājam trim bildēm, kur jaunā sieviete redzama uz nu jau bēdīgi slavenās Kr. Barona ielas kopā ar bērnu. Zem attēliem, kuri izvietoti Facebook 13. augustā, Vaivode raksta: "Rīga top skaista! #‎Baronaiela‬# #‎Ģimeneidraudzīga‬# Paldies Vitālijam Reinbaham par superīgo projektu!!! Visiem priecīgus Rīgas svētkus!"

Diena.lv pamanīja, ka Vaivode savu ierakstu otrdienas pēcpusdienā no Facebook ir izņēmusi.  

Šis ieraksts pats par sevi nepiesaistītu īpašu uzmanību, ja vien zem tā neparādītos liels skaits komentāru, kuri, izmantojot ļoti līdzīgus tekstus, gan latviešu, gan krievu valodā arī turpina slavināt ielu un departamenta direktoru.

Mountain View

Piemēram, kāda Elina Vainere raksta: "Reinbahs visu dara pareizi!" Taču apskatīt Vaineres kontu rodas šaubas par tā īstumu, jo gluži, kā ārzemju troļļu fabriku viltojumiem kontam ir tikai trīs draugi un šķietami nav veikts neviens ieraksts. Konts rada iespaidu, ka izveidots nesen.

Arī vairāki citi konti šķiet izveidoti nesen, vai arī aktivizēti tikai, lai veiktu šo ierakstu, piemēram, Анастасия Щербинина, kurai ir divi draugi (viena no tām Vainere). Izmanotojot google attēlu meklētāju, Diena.lv secināja, ka Vaineres profila attēls ir paņemts no interneta un iepriekš ir izmantots daudz dažādās interneta lapās.

Tālāk meklējot attēlu izrādās, ka sejas īpašniece ir erotisko filmu zvaigzne ar pseidonīmu Jenni Gregg. 

Tāpat, apskatot vairākus citus pozitīvo atziņu paudēju kontus redzams, ka tie ir dažādus Rīgas pašvaldības uzņēmumu un struktūru darbinieki, piemēram, lietotājs ar vārdu Renat Nikitin savā kontā norādījis, ka strādā Rīgas satiksmē, tāpat arī lietotājs Daniel Rekis un Inese Grigorjeva, kura raksta: "Paldies Vitālijam Reinbaham par superīgo projektu!!!"

Zem Vaivodes foto ir 31 komentārs no kuriem lielākā daļa slavina Reinbahu. Galerijai ir liels skaits patīk un lietotāji ar to ir dalījušies vairāk kā 90 reizes, tiesa gan jāpiemin, ka daļa no personām, kas dalījās ar šo galeriju norāda uz kaismīgajiem Reinbaha atbalstītājiem. Slavinošie ieraksti veikti 13. un 14. augustā - Rīgas svētku laikā, divas dienas pirms pieņemts lēmumus direktoru atstādināt no amata pienākumu pildīšanas.

Jāatgādina, ka Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu, kurš šobrīd ir atbildīgs arī par Krišjāņa Barona ielas remontu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turēja aizdomās par apjomīga kukuļa pieņemšanu, bet jūlijā RD deputāti lēma noraidīt priekšlikumu atcelt no amata Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu.  

Tāpat nevar izslēgt iespēju, ka šie cilvēki gluži vienkārši ir neaktīvi sociālo tīklu lietotāji, bet vēlējās paust atbalstu nu jau bijušajam departamenta direktoram, jo, kā zināms, Barona ielas ieilgušais remonts ir kļuvis par sāpīgu tematu lielam skaitam pilsētas iedzīvotāju un kauna traipu pašvaldībai un būvniekiem.  

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) paziņojis, ka drīzumā tiks tiks pieņemts lēmums par Reinbaha atbrīvošanu no amata.

Jau vairākas reizes vēstīts, ka dažādu Rīgas pilsētas iniciatīvu atbalstam bieži vien pulcējas pašvaldības uzņēmumu darbinieki.

papildināta informācija par Vaineres viltus kontu

Top komentāri

who cares
w
"Arī vairāki citi konti šķiet izveidoti nesen, vai arī aktivizēti tikai, lai veiktu šo ierakstu, piemēram, Анастасия Щербинина, kurai ir divi draugi (viena no tām Vainere)." === Ņemot vērā, ka Reinbahs ir obligāto piketu rīkošanas biedrības LABA bijušais vadonis, džekam pseidodemokrātijas spēlītes varētu būt zināmas daudz labāk, nekā citiem.
hmm
h
Nevis Reinbahs bija jaatbriivo,bet gan tas krievijas 9 maija okupantu slavinaataajs ushakovs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas