Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Obama telefonsarunā ar prezidentu Bērziņu apliecina atbalstu Baltijas drošībai

Sestdien, 8.martā, pēc ASV prezidenta Baraka Obamas iniciatīvas notika pusstundu ilga telefonsaruna ar Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un Lietuvas Republikas prezidenti Daļu Grībauskaiti. ASV prezidents, uzrunājot Baltijas valstu kolēģus, atkārtoti apliecināja ASV atbalstu Baltijas valstu drošībai un pasvītroja, ka Baltijas valstis ir nozīmīgi ASV partneri, portālu _Diena.

lv_ informēja Valsts prezidenta kanceleja.Visi sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Krievijas rīcība Ukrainā, pārkāpjot tās suverenitāti un apdraudot teritoriālo nedalāmību, ir nepieņemama.Baraks Obama informēja Baltijas valstu prezidentus, ka ASV konsultējas ar partneriem Eiropas Savienībā (ES), kas bija arī šīs sarunas viens no mērķiem, un citur pasaulē, lai dotu skaidru signālu Krievijai par tās rīcības neatbilstību starptautiskajai tiesību sistēmai. Obama uzsvēra, ka situācijai nepieciešama deeskalācija un tiek meklēts diplomātisks risinājums.Bērziņš pateicās par ASV atbalstu, kas jau izskanēja pirms dažām dienām notikušajā telefona sarunā ar viceprezidentu Džo Baidenu. Par šādu rīcību realitātē liecina arī ASV ātrā reakcija, nosūtot papildus lidmašīnas patrulēšanai Baltijas gaisa telpā.Sarunas dalībnieki pauda vienotu viedokli par nepieciešamību atbalstīt Ukrainu. Šajos apstākļos nepieciešama vienota nostāja ES, kas jau tika demonstrēta ar Eiropadomes 6.marta paziņojumu, kurā tika noteikta tūlītēja ES reakcija un iezīmēta tālākā darbība gadījumā, ja nenotiek situācijas deeskalācija. Tāpat sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka šāda Krievijas rīcība ietekmē drošības situāciju reģionā, ko nedrīkst atstāt bez ievērības.Sarunas gaitā Bērziņš aicinājis Obamu apmeklēt Baltijas valstis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas