Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Obamas vizītes dēļ atjaunotā robežkontrole uz Igauniju - bez aizķeršanās

Saistībā ar ASV prezidenta Baraka Obamas vizīti Tallinā Igaunija ir ieviesusi robežu kontroli. Robežkontrole notiek arī Igaunijas un Latvijas ceļu savienojumos. Valkā Igaunijas robežu var šķērsot trijos punktos - Semināra, Rīgas un Rūjienas ielā, kur izvietoti īpaši mobilie autofurgoni.

Pārējās vietās, kur valcēnieši agrāk varēja brīvi šķērsot robežu, ir novietoti žogi. Pie tiem, piemēram, Raiņa ielā, kur atrodas tūristu iecienītā simboliskā robežsargu būdiņa, dežurē robežsargi un informē gājējus par vietām, kur ļauts pāriet robežu.

Dienvidigaunijas Robežsardzes preses dienests informē, ka robežkontroles un robežas apsardzības nosacījumi būs spēkā no 31. augusta līdz 4. septembrim attiecībā uz personām, kas Igaunijā iekļūs, šķērsojot Igaunijas-Latvijas robežu. Obama Igaunijā ieradīsies 3. septembrī. Ja viņš Igauniju pametīs agrāk, nekā plānots, robežkontrole tiks izbeigta līdz ar viņa aizceļošanu. Laikā, kad atjaunots robežkontroles režīms, šķērsot Igaunijas- Latvijas robežu ārpus kontrolpunktiem nav atļauts. Pagaidām nekādi nopietni pārkāpumi nav bijuši.

Ziemeļlatvija novēroja, ka visās trijās robežas šķērsošanas vietās dokumentu kontrole notiek ļoti raiti un garas automašīnu rindas neveidojas.

Kopš pievienošanās Šengenas zonai Igaunija pagaidu robežkontroli ir ieviesusi tikai vienreiz - 2010. gada aprīlī, kad Tallinā notika NATO ārlietu ministru sanāksme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas