Laika ziņas
Šodien
Migla

OIK atcelšana: Ministrs neizslēdz tiesvedības

Trīs gadu laikā pakāpeniski plānots atteikties no pašreizējās obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas, un tās likvidēšanai plānotās darbības ir izvērtētas gan no ekonomiskā aspekta, gan juridiskā, maksimāli novēršot tiesvedību riskus un riskus valsts budžetam. Tā apgalvo Ekonomikas ministrija (EM), kuras paspārnē izveidotā darba grupa ir izstrādājusi priekšlikumus un tapis arī rīkojuma projekts. Ministru kabineta komiteja (MKK) joprojām vecajā sastāvā šos priekšlikumus izskatīs pirmdien, 7. janvārī. EM pārstāve Elita Rubesa-Voravko Dienai atturējās prognozēt tālāko plāna virzību, paredzot, ka MKK sēdē notiks diskusijas. Tādas izraisoties arī par rīkojuma projektiem. Pēc pirmās reakcijas spriežot, zaļās enerģijas ražotāji ar izstrādātajiem priekšlikumiem nekādā ziņā nav mierā.

Top komentāri

solon
s
Agrāk bija tāds jēdziens "noziedzīgs nodarījums ar iepriekšēju nodomu" - vai tad tas nav attiecināms uz personām, kuras izstrādāja šo noziedzīgo OIK shēmu par dabasgāzes dedzināšanas rezultātā iegūto elektroenerģiju?! Likvidēt šo shēmu un tās īstenotājus cietumā līdz mūža galam!!! Ar "atbildīgo" ministru priekšgalā!
zvirbulēns
z
Kad prokuratūra izvirzīs apsūdzības ministriem, bijušajiem un esošajam Ašerādenam, par nelikumīgi piešķirtajām OIK atļaujam, to savlaicīgu neanulēšanu, proti bezdarbību, kas izsaukusi smagas sekas?
Seniors
S
OIK , jaatcel ar steigu !!! Un , Tiesas izdevumus jasedz tiem , kuri uzsaka OIK . Pirmkart jau , Aseradenam janomaksa 50%, no Tiesas izdevumiem !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas