Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Oktobra plūdu dēļ Jelgavas pašvaldībai vairāk nekā 10 000 eiro lieli zaudējumi

Oktobra plūdi Jelgavas pašvaldībai ir radījuši 10 375,32 eiro lielus zaudējumus, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes Pilsētsaimniecība sniegtā informācija.

Mielavs norādīja, ka šajos aprēķinos ietilpst Klijēnu ceļa nomales izskalojumi, Jāņa Čakstes bulvārī izskalotā Driksas upes krastmalas promenādes nogāze un bruģētā ietve.

Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods norāda, ka atsevišķi bojājumi tika novērsti jau pāris nedēļu laikā, taču "ir arī finanšu ietilpīgas plūdu sekas, kurām ir izstrādāti pieteikumi nākamā gada budžetam.

Iesniegumus par plūdu radītajiem bojājumiem pašvaldībai iedzīvotāji iesniedza klātienē, telefoniski vai elektroniski, izmantojot pašvaldības operatīvās informācijas centra interaktīvo karti. Uz bezmaksas iedzīvotāju atbalsta tālruni saņemti 124 ziņojumi, no kuriem 87 bija iedzīvotāju, bet pārējie – operatīvo dienestu un atbildīgo iestāžu vadītāju.

Seku likvidēšanas darbu laikā tika veikta guliju tīrīšana, caurteku skalošana, lietus ūdens atsūknēšana būvniecības objektos. Tika piesaistīts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kurš sūknēšanas darbus veica 17 stundas. Kopumā tika slēgti deviņi dažādu ielu posmi, traucēta Jelgavas valsts ģimnāzijas un Jelgavas tehnoloģiju vidusskolas darbība.

Jau ziņots, ka 14.oktobra lielo lietusgāžu laikā no plkst.24 līdz 15 nolija 85% mēneša nokrišņu normas. Lielākās problēmas radās vietās, kur notika būvdarbi, vai vietās, kur notekgrāvju vietā bija izveidotas caurtekas, kuras rudens periodā mēdz aizdambēties no sakritušajām koku lapām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas