Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pabalsts pienāksies tiem, kuriem kopš 14. marta nav saimniecisko ienākumu

Latvijā uz dīkstāves pabalstu varēs pretendēt arī pašnodarbinātie, mikrouzņēmumos strādājošie un autoratlīdzību saņēmēji, vakar lēma valdība. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto informāciju 2019. gada 4. ceturksnī kopumā Latvijā bija 29 292 pašnodarbinātas personas, kuras darbojas dažādās nozarēs, 1160 personas ir reģistrējušās kā pašnodarbinātās personas kultūras jomā. Jāmin, ka šie cilvēki nevar pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu.

Top komentāri

Ierēdņi attālināti pārstrādājušies?
I
Vai ierēdņi Veselības ministrijā arī tā pārstrādājušies, ka 50% (!!!) piemaksa - Latvijas Vēstnesis , publikācijas Nr.: 2020/64B.2 , punkts 2.7. Veselības ministrijas ierēdņiem un darbiniekiem 2.8. Slimību profilakses un kontroles centra ierēdņiem un darbiniekiem, 2.9. Nacionālā veselības dienesta ierēdņiem un darbiniekiem u.t.t. Vai tiešām šajā valstij tik sarežģītā un grūtā situācijā vēl ierēdņiem jāpagrābj kāds kumoss? Ir taču amata apraksti, ir pienākums un galu galā- patriotisms. Bet Viņķelei laikam tikai nauda...
LV vidēji dienā mirst 82 cilvēki
L
Latvijā vidēji dienā mirst 82 cilvēki. Tātad, kopš pandēmijas izsludināšanas visdažādāko iemeslu dēļ pēc vidējiem statistiskajie rādītājiem ir nomiruši vairāk nekā 1500 cilvēki. No dažiem simtiem apzinātajiem C-19 inficētajiem pagaidām nav miris nevien, tomēr 3 ir smagā stāvoklī, turklāt, ne jau paša C-19, bet, galvenokārt, citu vainu dēļ. Līdzīgi kā to katru gadu dara gripa, arī nedaudz agresīvākais C-19 pats par sevi nenogalina, bet nedaudz paātrina dažkārt mokoši ieilgušo aiziešanu. Itālijā vidēji dienā mirst aptuveni 2000 cilvēki. Mēneša laikā - aptuveni 60 tūkstoši. Sestā daļa no tiem ir sasaistīti ar C-19 klātbūtni. Bet kāds ir lielais rezultāts? Ar apzināti radītās apokaliptiskās baiļu pandēmijas palīdzību tiek sagrauta ASV un Eiropas ekonomika, lai pa lēto varētu uzpirkt lielo uzņēmumu akcijas.
...
.
Te jau atkal tā pati problēma kas ar bezdarbnieka pabalstiem, ka prasa pilnīgu ienākumu neesamību. Bet, piemēram, tāds radošs cilvēks, kurš ienākumus gūst no koncertiem (tie visi atcelti), bet ir arī uzrakstījis kādu dziesmiņu/dzejolīti, par ko pienākas autoratlīdzība, tad lūk - viņš nekādu kompensāciju nedabūs, jo autortiesību aģentūra viņam būs pārskaitījusi mēnesī dažus eiro par to nelaimīgo dziesmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas