Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pabriks aicina izvērtēt ekonomiskās iespējas Lībijā un Afganistānā

Piektdien seminārā Latvijas uzņēmumiem par iepirkumiem aizsardzības nozarē aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) aicināja domāt par biznesa iespējām Lībijā un Afganistānā, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Dace Kundrāte.

Seminārā uzņēmēji dalījās savā pieredzē par sadarbību ar NATO un bruņotajiem spēkiem, kā arī tika sniegta informācija par aktualitātēm stratēģisko preču apritē un plānotajiem iepirkumiem aizsardzības nozarē.

A.Pabriks semināra laikā aicināja uzņēmējus informēt par savām ekonomiskajām interesēm Lībijā, jo tādejādi ir iespēja izvērtēt, cik daudz Latvijai ir jāiesaistās šī konflikta risināšanā. „Sistēmas demokratizācija Lībijā visticamāk pavērs jaunas tirgus iespējas arī Latvijas uzņēmējiem, tāpēc mums ir svarīgi zināt, cik liels atbalsts uzņēmējiem ir nepieciešams,” norādīja A.Pabriks.

Tāpat viņš aicināja uzņēmējus apsvērt biznesa iespējas Afganistānā: „Lai gan bīstamība šajā valstī ir paaugstināta, tomēr jau šobrīd valstī notiek dažādi valsts atjaunošanas projekti, kas paver  iespējas būvniekiem, pārtikas ražotājiem un citās nozarēs strādājošiem uzņēmumiem. Jau vairākas valstis ir veiksmīgi uzsākušas cīņu par šo tirgu. Kamēr Latvijas karavīri ir Afganistānā, varam sniegt gan informatīvu, gan praktisku atbalstu.”

Uzrunājot uzņēmējus, ministrs arī informēja par praktiskajiem ieguvumiem, ko uzņēmējiem sniedz Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO, kas paver plašākas iespējas iesaistīties arī dažādos starptautiskos projektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas