Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Padomniekiem uzdots lauzt Jūrmalas pārvaldes sistēmu

"Ar Jūrmalai piesaistīto labāko nozaru speciālistu palīdzību esam apņēmības pilni lauzt veco, iesīkstējušo pārvaldes sistēmu. Ir sākts ceļš uz jauno Jūrmalu, un šis process ir neatgriezenisks." Šādu, teju patētisku, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa paziņojumu Jūrmalas dome izsūtīja piektdienas pievakarē, atbildot uz Dienas interesi par Jūrmalas mēra jaunajiem padomniekiem.

Atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma, kad G.Truksnim bija divi padomnieki ar iedragātu reputāciju - par kukuļošanu sodu izcietušais Juris Hlevickis un kukuļošanā apsūdzētais Raimonds Munkevics -, šajā sasaukumā viņa komandā ir savu nozaru profesionāļi. Tiesa, nav tā, ka viņi nemaz nebūtu personiski saistīti ar domes vadību.

Neapstrīdot jauno padomnieku profesionālās spējas, informācija Dienas rīcībā tomēr liecina, ka vismaz divos gadījumos padomnieku izvēle bijusi saistīta arī ar personisku pazīšanos. Līga Dzirnekle ir privāti pazīstama ar Jūrmalas mēra vietnieku Romānu Mežecki, savukārt Ingrīdas Vilkārses vīrs scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis ir G.Trukšņa klasesbiedrs. "Ar to gan drīzāk jālepojas, nevis jākaunas, ka man ir tāds klasesbiedrs un viņam tāda sieva. Ja kāds domā, ka ir spēcīgāks kandidāts, lai iepazīstina mani ar tādu," izteicās G.Truksnis. Neprecizējot, par ko tieši ir runa, mērs pieļāva, ka kāds no padomniekiem pieņemts tikai uz reorganizācijas laiku, bet kādam atradīšoties vieta arī jaunajā sistēmā.

Trešdien, 4.septembrī, Jūrmalas pilsētas domes vadība uz dienesta pārbaudes laiku no darba atstādināja Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāju Dzintaru Krūmiņu, bet domes ārkārtas sēdē tika atcelti no amata visi līdzšinējie Jūrmalas pašvaldības Dzīvokļu komisijas locekļi.

Plašāk lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas