Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināta (13:11) - Ievēlēta jaunā Liepājas metalurga padome

Pretēji vairāku mediju iepriekš vēstītajam AS _Liepājas metalurga _akcionārs Sergejs Zaharjins nav pametis valsti un pirmdien notiekošajā uzņēmuma akcionāru sapulcē piedalās. Taču sapulcē iztrūkst viņa oponenta Kirova Lipmana, novēroja portāls Diena.lv.Sapulces laikā vairākuma akcionāri jau pieprasīja pārvēlēt arī uzņēmuma padomi.

Kā iemeslu šādai nepieciešamībai idejas rosinātāji min to, ka Zaharjinam un otram akcionāram Iļjam Segalam ir piemēroti drošības līdzekļi, tādēļ viņi nevar pilnvērtīgi pildīt savus amata pienākumus un pārstāvēt akcionārus.Lipmana advokāts Pāvels Rebenoks šādu soli nodēvēja par negaidītu, vienlaikus gan atzīstot, ka tāda iespēja tikusi izskatītā. Tādēļ arī Lipmana puse piedāvās savus kandidātus jaunajam padomes sastāvam.Lipmanu akcionāru sapulcē pārstāv viņa advokāts P.Rebenoks un dēls Filips Lipmans.Aptuveni stundas laikā jaunā padome arī ievēlēta. Tajā turpmāk darbosies Egīls Kupšis, Benita Imbovica, Ainars Kreics, Genadijs Atujevs, Guntis Vilnītis un K.Lipmans. Par padomes priekšsēdētāju kļuvis Guntis Vilnītis.Akcionāru sapulcē pirmdien pēc K.Limpana ierosinājuma mainīts arī zvērināts revidents. Atbalstot ierosmi, ka šos pienākumus būtu jāuztic starptautiskai auditorfirmai, uzņēmuma valde izvēlējās Pricewaterhouse Coopers.Pēc jaunās padomes sēdes tika sasaukta arī preses konference. Tajā uzņēmuma pārstāvji klāstīja, ka Metalurga strādnieki algas augustā saņems. Patlaban arī esot apzināti trīs investori, kuru vārdi gan netiek atklāti. Arī Zaharjina atrašanās lidostā bijusi saistīta ar investoru meklējumiem.Savukārt nopratināšanu, kas Zaharjinam paredzēta rīt saistībā ar draudiem citam akcionāram, viņš sauc par absurdu. Pirmdienas akcionāru sapulce tiek ļoti stingri apsargāta. Apsardzes pienākumus veic firma TM Security. Žurnālistiem iespēju sapulcē piedalīties nodrošinājis Lipmans.Jau vēstīts, ka _Liepājas metalurga _akcionāri S.Zaharjins un I.Segals Kirovu Lipmanu apsūdzējuši reiderismā un centienos pārņemt uzņēmumu, norādot, ka K.Lipmana iesniegums policijai par viņam un ģimenei saņemtajiem draudiem faktiski esot mēģinājums panākt Zaharjina un Segala apcietināšanu, tādējādi būtiski traucējot arī uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plāna īstenošanu.Savukārt K.Lipmans mudinājis akcionārus lemt par _Liepājas metalurga _revidentu nomaiņu no uzņēmuma ilggadējās auditorsabiedrības BDO uz jebkuru no četrām lielākajām Latvijā pārstāvētajām starptautiskajām auditorkompānijām. Lipmans norāda, kas dotu pārliecību par auditoru neatkarību, objektivitāti un kritisku pieeju tiem uzrādāmajai informācijai.(pievienota informācija par jaunievēlēto padomes priekšsēdētāju 5.rindkopā; pievienota 7. un 8.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas