Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta (16:43) - Kvoruma trūkuma dēļ Zatlera reformu partijai neizdodas mainīt nosaukumu

Kvoruma trūkuma dēļ Zatlera reformu partijas (ZRP) kopsapulcē sestdien nav izdevies veikt iecerētās izmaiņas – mainīt partijas nosaukumu un  grozīt statūtus.

Lai ZRP kopsapulce būtu lemttiesīga, bija jāpiedalās 25% plus vienam biedram no biedru kopskaita. ZRP ir 2163 biedri, līdz ar to kopsapulcē vajadzēja piedalīties vismaz 541 delegātam, taču ieradās tikai 471. Līdz ar to nevar veikt izmaiņas statūtos, kas paredzēja domes izveidošanu, kā arī nevar veikt izmaiņas valdē, kurā ir vakanta Klāva Olšteina vieta.

Partijas izpilddirektors Ivo Valdovskis Dienai paskaidroja, ka partija bija darījusi visu iespējamo, lai nodrošinātu kvorumu: sūtījusi vēstules biedriem,  kā arī V.Zatlera personīgos uzaicinājumus. Tāpat partija bija organizējusi un apmaksājusi autobusus, kas varētu atvest delegātus no tālākiem reģioniem.

Tagad ZRP trīs nedēļu laikā jāsasauc partijas pārstāvniecības sapulce, kurā tik liels kvorums vairs nebūs nepieciešams. Tiesa, saskaņā ar likumu, pārstāvju sapulce jāsasauc piecu nedēļu laikā, bet ZRP statūtos ir paredzēts, kas tas jāizdara trīs nedēļu laikā. Nodaļām tagad uzdots izvirzīt delegātus uz pārstāvju sapulci, kurā tad arī pieņems lēmumus, kurus kvoruma trūkuma dēļ sestdien pieņemt nevarēja.

Neskatoties uz kvoruma trūkumu, ZRP kopsapulces dalībnieki nolēma turpināt sapulci, uzklausot ziņojumus.

ZRP nav pirmais politiskais spēks, kuram nav izdevies izpildīt so likuma prasību un nodrošināt nepieciešamo kvorumu. Ar šo problēmu pagājušajā vasarā saskarās arī vairākas Vienotību veidojošās partijas

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas