Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta (17:17) - Latvijas amatpersonas izsaka līdzjūtību saistībā ar traģisko ugunsgrēku Brazīlijā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) nosūtījuši līdzjūtības vēstules Brazīlijas amatpersonām saistībā ar 27.janvārī notikušo ugunsgrēku Santamarijas pilsētā Brazīlijas dienvidos.

Rinkēvičs ir nosūtījis līdzjūtības vēstuli Brazīlijas ārlietu ministram Antonio Patriotam, paužot visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un visai Brazīlijas tautai.

Savukārt Āboltiņa nosūtījusi līdzjūtības vēstules Brazīlijas Federatīvās Republikas Nacionālā kongresa Federālā senāta priekšsēdētājam Žuzē Sarnejam un Deputātu palātas priekšsēdētājam Marko Maiam. Latvijas parlamenta vārdā S.Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējušas savus tuviniekus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš līdzjūtības vēstuli nosūtījis Brazīlijas prezidentei Dilmai Rusefai, izsakot līdzjūtību Latvijas tautas vārdā saistībā Santamarijas pilsētā notikušo traģisko ugunsgrēku.

Valsts prezidenta līdzjūtības vēstulē teikts: "Latvija ir kopā ar mūžībā aizgājušo piederīgajiem un visu Brazīlijas tautu. Novēlu drīzu izveseļošanos tiem, kas cietuši šajā traģiskajā ugunsgrēkā."

Kā ziņots, ugunsgrēkā studentu pilnā naktsklubā Brazīlijā bojā gājuši 245 cilvēki, bet 48 slimnīcā. Policija skaidroja, ka pēc ugunsgrēka sākšanās naktsklubā Kiss izcēlusies panika, un daudzi apmeklētāji pūlī nobradāti vai nosmakuši toksiskajos dūmos.

(ziņa papildināta ar 4. un 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas