Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta (17:41) - Neatdota parāda dēļ pieprasa Tele 2 maksātnespēju

SIA Telekomunikāciju šķīrējtiesa iesniegusi Zemgales priekšpilsētas tiesā mobilo sakaru operatora SIA Tele2 maksātnespējas pieteikumu, portālu Diena.lv informēja Telekomunikāciju šķīrējtiesas komercdirektors Kaspars Laurovs.

Pieteikums iesniegts, jo pēc divu gadu ilgām diezgan intensīvām pārrunām un rakstiskiem uzaicinājumiem labprātīgi iekļauties grafikā un atmaksāt atlikušo aptuveni 45 000 latu lielo parādu par pakalpojumu sniegšanu nav izdevies. Tādēļ nav citas iespējas, kā vērsties tiesā, skaidro K. Laurovs.

Telekomunikāciju šķīrējtiesa uz sadarbības līguma pamata 2009.gadā veica Tele2 dokumentu apstrādi un visus darbus nodeva Tele2. Pieņemšanas - nodošanas akti par Telekomunikāciju šķīrējtiesas veikto darbu izpildi tika parakstīti, rēķini izrakstīti un abpusēji apstiprināti, norāda K.Laurovs.

"Saskaņā ar abpusēji apstiprināto parāda atmaksas grafiku, Tele2 2009.gadā veica daļēju samaksu - divas reizes par aptuveni 6000 latiem.  Turpmākie maksājumi netika veikti.  Savdabīgi, ka tik liela starptautiska kompānija pēkšņi nevar samaksāt. Mums nācās vērsties ar prasību tiesā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību kā uzvedas Tele2 - kompānija, kas savus klientus dažu latu parāda dēļ uzreiz nodod parādu piedziņas kompānijām un uz vairākiem gadiem iekļauj kredītvēstures datu bāzē un parādnieku melnajā sarakstā" skaidro K.Laurovs.

Tele2 Juridisko un regulēšanas lietu daļas vadītājs Aigars Evertovskis norāda: "SIA Telekomunikāciju šķīrējtiesas rīcība ir šokējoša. Mēs jau vairākkārt esam atbildējuši uz Telekomunikāciju šķīrējtiesas prasību veikt samaksu par tās nesniegtajiem pakalpojumiem. Vēršanās tiesā nav pamatota, tāpēc varam vien novēlēt Telekomunikāciju šķīrējtiesai veiksmi , jo tā viņiem būs nepieciešama. Mēs arī izskatīsim iespēju vērsties tiesā par naudas izspiešanas mēģinājumiem". 

(pievienots Tele2 pārstāvja komentārs)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas