Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (2) - KNAB šonakt veicis kratīšanu Ceļu pārvaldē

AS Ceļu pārvalde otrdien no plkst.21 līdz šodienas plkst.5.30 Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši kratīšanu, apstiprināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova.

Kratīšanā piedalījušās Juridiskās pārvaldes Iekšējās inspekcijas nodaļas darbinieces - galvenā juriskonsulte Daiga Strautiņa un Tiesiskās uzraudzības nodaļas galvenā juriste Jana Aleksandrova.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis uzņēmuma padomes priekšsēdētājam, Rīgas domes deputātam un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājam Sergejam Zaļetajevam (SC) sniegt paskaidrojumus par notikušo un par stāvokli uzņēmumā.

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šonakt veiktās kratīšanas AS Ceļu pārvalde trešdien turpinājusi darbu, kā ierasts, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva.

"Nekas ārkārtējs nav noticis, uzņēmums turpina darbu," teica Lauva, tomēr atturējās no komentāriem par to, ko šonakt uzņēmumā meklējuši KNAB darbinieki. Ceļu pārvaldes darbu kratīšana nav traucējusi.

Arī citi uzņēmuma valdes un padomes locekļi pagaidām nesniedz informāciju par notikušo.

Ceļu pārvaldes valdē darbojas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva, kurš amatā iecelts šā gada 11.janvārī, un valdes locekļi Ivo Čerbakovs, Juris Romaņenko un Valērijs Petrovs (SC). Šā gada aprīlī par valdes locekli kļuvis arī Kārlis Ventaskrasts.

Savukārt visi Ceļu pārvaldes padomes locekļi ir Rīgas domes valdošās koalīcijas deputāti no Saskaņas centra un LPP/LC frakcijām - tajā strādā Igors Kuzmuks (SC), Igors Solovjovs (SC), Raimonds Timma (LPP/LC), kurš ir padomes priekšsēdētāja vietnieks, Dainis Turlais (LPP/LC), kā arī Zaļetajevs, kurš ir padomes priekšsēdētājs.

Zaļetajevs sacīja, ka par notikušo ir informēts, taču sīkāku informāciju atteicās sniegt. "Cik zinu no informācijas, kas ir manā rīcībā, tas izskatās pēc provokācijas. Ceļu pārvalde aktīvi darbojas un piedalās dažādos konkursos. Mums ir aizdomas, bet lietišķa apliecinājuma nav," teica Zaļetajevs.

Uzņēmuma birojā atbildēja kāds vīrietis, kurš paziņoja, ka biroja administratore no darba vietas ir izgājusi un šīs nakts notikumus viņš nevarot komentēt. "Nezinu, no kurienes jums tāda informācija, nevaru atbildēt. Paldies, visu labu," steidzīgi atvadījās vīrietis un nometa klausuli.

Kā norādīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, KNAB nav tiesīgs sniegt komentārus vai informāciju par atsevišķām procesuālajām darbībām, jo saskaņā ar Kriminālprocesa likumu tas ir izmeklēšanas noslēpums un tā ir pieejama tikai likumā noteiktam personu lokam.

Patlaban KNAB nav publiskojamas informācijas. KNAB informē par nozīmīgiem kriminālprocesu ietvaros pieņemtiem lēmumiem, piemēram, par aizdomās turētiem, kad tas netraucē izmeklēšanas interesēm.

AS Ceļu pārvalde dibināta 1994.gadā, pārveidojot pašvaldības uzņēmumu. Ceļu pārvaldes kontrolpakete pieder Rīgas domei, tajā strādā 480 darbinieki.

Ceļu būves uzņēmums AS Ceļu pārvalde 2010.gadā strādājis ar 11,407 miljonu latu lielu apgrozījumu, kas ir par 1,203 miljoniem latu mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma zaudējumi pērn sasniedza 1,876 miljonus latu.

2009.gadu uzņēmums noslēdza ar 268 525 latu peļņu, bet 2008.gadā sabiedrība nopelnīja 1 838 638 latus.

(pievienota 4.,5.,6. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas