Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta (2) - SM rīcībā ir neoficiāla informācija, kāpēc airBaltic atcēla reisus

Satiksmes ministrija (SM) otrdien gaida oficiālu informāciju no Latvijas aviokompānijas "airBaltic" par atceltajiem reisiem, žurnālistiem teica satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Viņš piebilda, ka ministrija līdz šim nav saņēmusi aviokompānijas skaidrojumus, kādēļ tā pirmdien un otrdien atcēlusi vairākus reisus, taču neoficiālā informācija, kas ir SM rīcībā, liecina, ka "airBaltic" reisus atcēlusi saistībā ar to nepietiekamo piepildījumu un tādēļ, ka uz konkrētajiem galamērķiem "airBaltic" lidojumus izpilda vairākas reizes dienā.

Augulis informēja, ka ministrija "airBaltic" vadību aicinājusi sniegt konkrētu skaidrojumu, kāpēc reisi atcelti, bet neoficiālā informācija no lidostas drošības dienesta liecina, ka tas saistīts ar nepiepildītiem reisiem un to, ka šajos virzienos ir arī citi reisi citos laikos. "Tas, protams, skar gan pasažierus, gan kompānijas prestižu," viņš atzina.

Komentējot izteikumus par to, ka daļa atcelto "airBaltic" reisu bijuši piepildīti, Augulis atkārtoti uzsvēra, ka jāsagaida oficiāla informācija, un tas ir svarīgi ne tikai SM, bet arī piesaistītajiem finanšu konsultantiem.

Satiksmes ministrs arī piemetināja, ka otrdien par esošo situāciju "airBaltic" un to, kāda tā atbilstoši kompānijas sniegtajai informācijai varētu būt turpmākajās dienās, informēs valdību. "Gribas mums, protams, visiem cerēt, ka tas nav pašlaik ļaunprātīgi, ka tas ir tiešām balstīts uz kompānijas ekonomiskās interesēm," sacīja Augulis.

Vienlaikus Augulis norādīja, ka atbilstoši kompānijas sniegtajai neoficiālajai informācijai "airBaltic" klientiem saistībā ar atceltajiem reisiem paskaidrojusi, ka apmaksās un pārreģistrēs biļetes uz citiem reisiem attiecīgajos virzienos, lai nodrošinātu to, lai pasažieri neciestu. Visu iesaistīto pušu uzdevums ir nodrošināt to, ka "airBaltic" izpilda visus reisus noteiktajā apmērā, paskaidroja ministrs.

Saskaņā ar viņa teikto zaudējumi saistībā ar reisu atcelšanu un to ietekmi uz "airBaltic" reputāciju jāaprēķina kompānijai, taču paralēli to darīs arī SM.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" otrdien atcēlusi reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu, bet pirmdien, 12.septembrī, "airBaltic" atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu. "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS iepriekš paziņoja, ka uz visiem šiem galamērķiem "airBaltic" lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais.

Satiksmes ministrija jau pirmdien aicināja "airBaltic" valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai otrdien plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti. "Valsts kā lielākais akcionārs uzsver, ka "airBaltic" valdes atbildība ir nodrošināt aviokompānijas ikdienas darbību, veicot pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma valde nav sniegusi nekādu informāciju par iemesliem, kāpēc tiek atcelti reisi uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu ne kompānijas klientiem, ne uzņēmuma akcionāriem," atzina ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds. 

Viņš arī informēja, ka šādu "airBaltic" valdes rīcību iespējams kvalificēt kā apzinātu kaitniecību, jo tā grauj uzņēmuma reputāciju, rada finansiālus zaudējumus un samazina uzņēmuma vērtību.

"airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. "airBaltic" neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas