Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta (3) - Valsts kase pārskaitījusi 16 miljonus latu airBaltic pamatkapitālam

Valsts kase piektdien uz Satiksmes ministrijas kontu pārskaitījusi 16 miljonus latu, kas nepieciešami ieguldīšanai Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) pamatkapitālā, apstiprināja Valsts kasē.

Nauda pārskaitīta no Valsts kases rīcībā esošajiem līdzekļiem.

16 miljoni latu izsniegti kā aizdevums, par kura nosacījumiem plašāk varot informēt Satiksmes ministrija. Patlaban Valsts kases kontos glabājas 1,34 miljardi latu.

airBaltic padomes priekšsēdētājs Gints Kiršteins šodien pēc padomes sēdes žurnālistiem apstiprināja, ka savu pamatkapitālā ieskaitāmo līdzekļu daļu - 14 miljonus latu - rezervējis arī privātais akcionārs - Baltijas aviācijas sistēmas.

Kā sacīja Kiršteins, valsts un privātais akcionārs rezervējuši pamatkapitāla palielināšanai nepieciešamos 30 miljonus latu un ir gatavi veikt pirmo maksājumu, bet patlaban tiek gaidīts valdības piesaistīto konsultantu Prudentia atzinums par akcionāru vienošanās izpildi.

Satiksmes ministrijas pārstāvis Aivis Freidenfelds informēja, ka noteikta kārtība, kādā airBaltic vajadzībām pārskaitīs naudu. Vispirms airBaltic vadībai būs jāiesniedz līdzekļu pieprasījums, kuru izvērtēs Satiksmes ministrijas un Prudentia eksperti. Pozitīva atzinuma gadījumā nauda tiks pārskaitīta aviokompānijai.

Vēl šorīt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) nevarēja nosaukt konkrētu datumu, kad airBaltic akcionāri veiks ieguldījumu lidsabiedrībā.

Kā intervijā telekompānijas LNT raidījumam 900 sekundes skaidroja Augulis, patlaban valdības piesaistītais konsultants Prudentia gatavo ziņojumu par akcionāru noslēgtās vienošanās izpildi, lai varētu slēgt aizdevuma līgumus un ieguldīt līdzekļus.

airBaltic operatīvā darbība gan tiek nodrošināta, uzsvēra Augulis.

Satiksmes ministrijā iepriekš skaidroja, ka tiek turpināti priekšdarbi, lai tiktu piešķirts valsts aizdevums uzņēmumam, ko kapitalizējot varētu palielināt uzņēmuma pamatkapitālu, proti, tiek juridiski formēts un saskaņots airBaltic aizdevuma līgums starp visām iesaistītajām pusēm - Satiksmes ministriju, Valsts kasi un airBaltic.

Iepriekš Satiksmes ministrija skaidroja, ka vienošanās paredz valsts proporcionālu līdzdalību airBaltic pamatkapitāla palielināšanā - valsts aizdevuma piešķiršanu airBaltic ne vēlāk kā līdz 2011.gada 14.oktobrim 16 miljonu latu apmērā, bet privātajam akcionāram jāpiešķir finansējums 14 miljonu latu apmērā.

Starp airBaltic akcionāriem tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un BAS lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar airBaltic akcionāru vienošanos tika izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas