Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta (4) - airBaltic prezidenta amatam uzrunāti vairāki kandidāti

Nacionālās lidsabiedrības airBaltic akcionāru sapulcē ceturtdien tika izsludināts pārtraukums līdz 4.oktobrim. Akcionāru sapulce turpināsies pēc tam, kad starp akcionāriem tiks parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai. Tas varētu notikt jau tuvāko dienu laikā, sacīja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Tie nosacījumi, kurus valdība izvirzīja otrdienas sēdē, ir ietveri akcionāru vienošanās dokumentā, un par to patlaban diskusijas nav. Diskusija ir par jautājumiem, kādā veidā vienošanos ieviest, un "tas ir juristu un speciālistu darbs, kas strādā pie vienošanās teksta", norādīja A.Matīss.

Satiksmes ministrijas pārstāvis uzsvēra, ka vienošanās paredz detalizētas darbības, kas veicamas nākotnē. "Vienošanās nav tikai par to, ka viens akcionārs nomaina valdi, otrs iegulda finanšu līdzekļus. Vienošanās ir detalizēts kompānijas turpmākās darbības un attīstības plāns, tā ir vienošanās starp abiem akcionāriem. Lai turpmāk pie katra soļa nebūtu jāsēžas pie galda un nedēļām un mēnešiem jālemj. Pietiekami daudz laika aiziet, lai noprecizētu gan veidus, gan termiņus, gan apjomus," uzsvēra A.Matīss.

Arī privātā akcionāra Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) pārstāve Inga Piterniece uzsvēra, ka daudz darba ir redakcionālajos formulējumos juristiem un esot piesaistīti "diezgan daudz cilvēku, lai atrastu kompromisu". BAS esot piekritis valdības nosacījumiem, ja ir pārliecība, ka valsts līdzfinansēs pamatkapitālu.

airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags pavēstīja, ka akcionāri sapulcē vienojušies līdz svētdienai pabeigt vienoties par tehniskajām detaļām, lai Latvijas valsts un Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) varētu lidsabiedrībā ieguldīt 153 miljonu eiro. Sapulcē nolemts izsludināt pārtraukumu līdz 4.oktobrim, kad akcionāri sanāks, lai pabeigtu pamatkapitāla palielināšanu pēc tam, kad akcionāri pilnībā būs vienojušies par tehniskajām detaļām.

A.Matīss stāstīja, ka akcionāru sapulcēm ar videokonferences palīdzību piedalījies arī pašreizējais lidsabiedrības prezidents Bertolts Fliks, kurš stāstīja par situāciju kompānijā. 

airBaltic akcionāri ceturtdien panāca vienošanos par akcionāru līguma atcelšanu un kompānijas prezidenta B.Flika nomaiņu, iepriekš informēja A.Matīss. Šī vienošanās gan vēl jāapstiprina akcionāru sapulcei.

Šobrīd esot uzrunāti vairāki kandidāti airBaltic prezidenta amatam, visi esot profesionāļi, taču oficiāli neviens vēl nav devis savu piekrišanu. A.Matīss gan neizslēdza iespēju, ka jaunais airBaltic šefs būs zināms jau šonedēļ. 

Līdzīga situācija ir arī jautājumā par airBaltic jauno valdi, kurā darboties esot uzrunātas vairākas personas, taču piekrišana vēl nav saņemta, sacīja A.Matīss. Savukārt padome gan varētu palikt līdzšinējā sastāvā.

(papildināta 2.-4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas