Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta (5) - airBaltic atceļ vairākus reisus, lidojumi nenotiks arī otrdien un, iespējams, trešdien

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic pirmdien atcēlusi reisus uz sešiem galamērķiem. Lidojumi nenotiks vairākos virzienos arī otrdien un, iespējams, trešdien. AirBaltic pagaidām nesniedz informāciju, kāpēc reisi atcelti.

Pirmdien atcelti lidojumi uz četriem galamērķiem - divi lidojumi no un uz Berlīni, Briseli, Tallinu un Viļņu. Lidostā informēja, ka uz šiem galamērķiem atcelti reisi arī otrdien, kā arī atcelts reiss uz un no Stokholmas. Latvijas Radio gan ziņoja, ka lidojumi nenotiks ne tikai otrdien, bet arī trešdien.

"Oficiāli reisi ir atcelti pirmdien un otrdien, par trešdienas reisiem aviokompānija lidostu nav informējusi," portālam Diena.lv norādīja lidostas Rīga pārstāve Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Lidostas darbiniece teica, ka viņai nav zināmi iemesli, kādēļ šie reisi ir atcelti. Viņa arī teica, ka lidsabiedrībām nav noteikts konkrēts laika posms, kādā jāinformē lidosta par atceltajiem reisiem.

S.Bunka-Brilijonka arī piebilda, ka lidostā patlaban pie airBaltic kasēm ir vērojamas rindas un pasažieri aktīvi sazinās ar lidostas uzziņām, lai noskaidrotu, kāda ir situācija. "Satraukums lidostā ir jūtams," konstatēja lidostas Rīga pārstāve. "Vienīgais, ko varam teikt - pasažieriem ir jāvēršas aviokompānijā airBaltic," skaidroja S.Bunka-Brilijonka.

Arī airBaltic Diena.lv apstiprināja, ka pirmdien atcelti atsevišķi lidojumi uz četriem galamērķiem - Berlīni, Briseli, Tallinu un Viļņu, taču informāciju par to, kāpēc reisi atcelti, kompānija nesniedza. Kompānijas pārstāvis Jānis Vanags norādīja, ka "uz visiem šiem galamērķiem airBaltic lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais šīs dienas lidojums".

J.Vanags apstirpināja, ka arī otrdien atcelti lidojumi uz pieciem galamērķiem – Stokholmu (BT105 un BT106), Berlīni (BT213 un BT214), Briseli (BT603 un BT604), Tallinu (BT313, BT314 un BT361, BT362) un Viļņu (BT343, BT344 un BT347, BT348). Visi pārējie airBaltic reisi otrdien notiks pēc grafika.

"airBaltic atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām. Aviokompānijas prioritātes šobrīd ir nodrošināt visu iespējamo likumā noteikto atbalstu un palīdzību pasažieriem, kompensācijas, kā arī piedāvāt alternatīvas ceļošanas iespējas. Visi pārējie airBaltic reisi notiek pēc grafika," norādīja lidsabiedrībā.

Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs aģentūrai BNS nespēja nosaukt iespējamos airBaltic reisa atcelšanas iemeslus.

"Valsts kā lielākais akcionārs uzsver, ka airBaltic valdes atbildība ir nodrošināt aviokompānijas ikdienas darbību veicot pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma valde nav sniegusi nekādu informāciju par iemesliem, kāpēc tiek atcelti reisi uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu ne kompānijas klientiem, ne uzņēmuma akcionāriem," aģentūrai BNS atzina Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds. Viņš pieļāva, ka šādu rīcību var kvalificēt kā apzinātu kaitniecību, jo tā graujot uzņēmuma reputāciju, rada finansiālus zaudējumus un samazina uzņēmuma vērtību.

"Satiksmes ministrija aicina valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem šodienas reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai rītdienas plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti," BNS uzsvēra A. Freidenfelds.

Lidsabiedrība airBaltic tehnisku iemeslu dēļ pirmdien atcēla arī reisus uz Belgradu, Palangu un Tartu, tomēr aviokompānija par šiem reisiem lidostu Rīga bija jau informējusi iepriekš, portālam apstiprināja S.Bunka – Brilijonka.

"Reiss no Belgradas atcelts tāpēc, ka airBaltic lidmašīnai Belgradas lidostā radušās tehniskas problēmas. Tas, kad šis reiss varētu notikt, ir atkarīgs no aviosabiedrības," aģentūrai LETA sacīja lidostas Rīga pārstāve.

(ziņa papildināta ar Gorodcova un Freidenfelda teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas