Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

papildināta - Aizdomas, ka KNAB priekšnieka amata kandidātes vīrs ir krāpnieks

Pastāv aizdomas, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātes Lienītes Šikores vīrs ir krāpnieks, liecina portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija.

Portāls vēsta, ka deviņdesmito gadu otrajā pusē prese ziņoja par tūrisma uzņēmēju Andreju Kondrātu, kurš apkrāpis klientus un darījumu partnerus, palicis parādā desmitiem kreditoru un ticis arī pie krimināllietas pie krāpšanu. Pietiek.com ziņio, ka tagad Andrejs Kondrāts, kā rāda tiesas spriedumi un apkrāpto cilvēku sūdzības, faktiski turpina deviņdesmitajos gados iesākto, taču ir būtiska atšķirība – jau vairākus gadus viņa vārds ir Andrejs Šikors, jo pēc laulībām pārgājis sievas uzvārdā. Viņa dzīvesbiedre ir KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja, viena no līdz šim reālākajām pretendentēm uz biroja priekšnieka amatu Lienīte Šikore.

pietiek.com apgalvojuši apkrāptie cilvēki, tieši uz dzīvesbiedres darbu KNAB Šikors atsaucies, noraidot viņu prasības pēc nopelnītā darba atalgojuma. Savukārt ne KNAB, ne pati L.Šikore uz jautājumiem portālam par šo tēmu pagaidām neatbild.

Portāls vēsta, ka 1997. gadā mediji minēja, ka bijušais uzņēmuma Ex Voto prezidents un tūrisma aģentūras Latvijas brīvdienas direktors vairāk nekā diviem desmitiem kreditoru parādā palicis aptuveni 600 000 latu, piekrāpis gan kādu putnu audzētavu, gan tūristu grupu, kas samaksājusi par nenotikušu braucienu. Tāpat mediji ziņoja gan par krimināllietu, kas par krāpšanu ierosināta pēc kādas privātpersonas iesnieguma, gan par kreditoru lēmumu iesniegt prasību par krimināllietas ierosināšanu pret Kondrātu par firmas Ex Voto ļaunprātīgu novešanu līdz bankrotam. Pēc tam A.Kondrāts vēl pāris reizes mēģināja kandidēt vēlēšanās, pēc kā viņa vārds no publiskajiem reģistriem pazuda.

Pietiek.com noskaidroja, ka A.Kondrāta vārds vairs nav bijis atrodams, jo 2005. gadā viņš apprecējies ar L.Šikori, kas šajā laikā KNAB no izziņas izdarītājas bija kļuvusi par izmeklētāju, un pieņēmis sievas uzvārdu, kļūstot par A.Šikoru.

2008. gadā, kad L.Šikore tika iecelta par KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāju, A.Šikoram, kā rāda Lursoft datu bāze, jau piederēja kapitāldaļas veselos trīs uzņēmumos – SIA Andreja Kondrāta būvniecības birojs, SIA Baltic Building Media Group un SIA Tipveidaprojekti, savukārt divās no šīm trim firmām to darbinieki ir ilgstoši tiesājušies, lai atgūtu jau pirms vairākiem gadiem nesaņemto atalgojumu, prāvās uzvarējuši, taču pie atalgojuma tā arī nav tikuši, jo uzņēmumi šai laikā izputējuši, ziņo pietiek.com.

"Firma Baltic Building Media Group izdeva žurnālu Mans nams ir mana pils. Tur, kā pārliecinājos uz savas ādas, bija prakse pieņemt darbā, noslēgt darba līgumu, pirmo mēnesi skaisti samaksāt, tad otrajā samaksāt drusku vēlāk un drusku mazāk, tad trešajā vai nu nemaz vai kaut ko drusku. Un tad, kad cilvēks bez naudas paziņoja, ka vairs nestrādās, pieņēma darbā nākamo. Šikora loģika acīmredzami bija - neies jau pārsimt latu dēļ sniegt prasību tiesā," portālam stāsta viens no apkrāptajiem darbiniekiem.

Apkrāptie darbinieki tomēr iesnieguši tiesā pat vairākas prasības, tomēr pat tad A.Šikors mēģinājis tiesai apgalvot, ka šīs prasības esot nepamatotas, jo viss atalgojums esot izmaksāts. Taču tiesa konstatējusi, ka šie apgalvojumi, kas turklāt iesniegti rakstveidā, ir bijuši melīgi.

Pietiek.com rīcībā esošais Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2009. gada 6. marta spriedums lietā, kurā izskatīta Sandras Ruicēnas, Ilzes Trukšānes, Dzintara Meļņa, Dzidras Rudzītes, Aijas Kivlenieces (Kalniņas) un Kristiānas Kārkliņas prasība pret A.Šikora firmu par darba algas un autoratlīdzības piedziņu, rāda, ka A.Šikors ir atklāti ignorējis gan darba likumdošanu, gan darbinieku likumīgās prasības.

Darbinieki sūdzējuši tiesā arī otru bijušā Kondrāta, tagadējā Šikora uzņēmumu Andreja Kondrāta būvniecības birojs, un arī šajā tiesvedībā prasības apmierinātas, taču reāli tas apkrāptajiem darbiniekiem nekā nav devis, jo pēc visu instanču iziešanas izrādījies, ka nu jau vairs no uzņēmumiem nekas nav paņemams. "Laikā, kad algas netika izmaksātas, firmai nauda vēl bija, reklāmdevēji dāsni maksāja, un par to ir arī dokumenti, bet viņš vienkārši nemaksāja darbiniekiem algas un visiem teica, ka viņi var darīt ko grib, jo viņa sieva strādā KNAB," pietiek.com stāsta viena no darbiniecēm.

Portāls apgalvo, ka par to, ka L.Šikore patiešām piedalījusies vismaz dažos vīra uzņēmējdarbības pasākumos, liecina fakts, ka viņa, kā apliecina A.Šikora bijušie darbinieki, jau vairākus gadus būdama KNAB darbiniece, darba laikā ir piedalījusies atsevišķās vīra firmu darba sapulcēs. Pagaidām pietiek.com rīcībā nav ziņu par to, kā vēl izpaudusies L.Šikores līdzdalība vīra uzņēmējdarbībā.

Kā aģentūrai LETA norādīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, KNAB amatpersonu darbību un tās atbilstību likuma prasībām pastāvīgi uzrauga un kontrolē gan birojs, veicot iekšējās kontroles pasākumus, gan ārējās kontrolējošās institūcijas. Līdz šim neesot saņemta tāda informācija un konstatētas tādas ziņas, kas liecinātu par normatīvo aktu pārkāpumiem KNAB amatpersonu darbībā, lai izlemtu jautājumu par pārbaužu uzsākšanu.

(papildināta ar KNAB komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas