Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - BAS: airBaltic padomes locekļi atkāpušies, jo valsts pārstāvji padomē strādā ļoti pavirši

Nacionālās lidsabiedrības airBaltic mazākuma akcionāra SIA Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) izvirzīto airBaltic padomes locekļu atkāpšanās iemesls ir vienkāršs - valsts izvirzītie pārstāvji padomē jau ilgstoši strādā ārkārtīgi paviri, apgalvoja BAS valdes locekle Inga Piterniece.

Viņa sacīja, ka pēdējo 12 mēnešu laikā valsts no savas puses ir nomainījusi vairāk padomes locekļu nekā iepriekšējos 15 airBaltic darbības gados kopā. Pret darbu "airBaltic" padomē ir jāizturas ar daudz lielāku atbildību.

"Nesaredzot iespēju situāciju mainīt šīs padomes sastāvā, BAS izvirzītie padomes locekļi nolēmuši darbību pārtraukt. Par nepieņemamo attieksmi un nopietno situāciju BAS vēstulē informējusi kā satiksmes ministru, tā Ministru prezidentu," sacīja I.Piterniece.

Kā neapmierinošās valsts pārstāvju darbības faktus I.Piterniece minēja to, ka 2009.gada 21.jūlijā ievēlētā padome nostrādāja gadu līdz 2010.gada 30.augustam, kad darbu pārtrauca valsts pārstāve Daiga Falkane, līdz ar to darbību izbeidza visa padome.

2010.gada 6.septembrī ievēlētā padome nostrādāja tikai vienu mēnesi, kad darbu pārtrauca valsts pārstāvis Uldis Martinsons, līdz ar to darbību izbeidza visa padome. 2010.gada 15.novembrī ievēlētā padome nostrādāja trīs stundas, kad darbu pārtrauca valsts pārstāve Olita Augustovska, līdz ar to darbību izbeidza visa padome, atgādināja Piterniece.

"Pēdējā padome tika apstiprināta 2011.gada 10.janvārī. Pēdējās padomes darbības laikā valsts pārstāvji regulāri neieradās uz padomes sēdēm, tika pārlikti sēžu laiki, nerēķinoties ar pārējiem padomes locekļiem, kuriem jāmēro ceļš no ārvalstīm," piebilda Piterniece.

Kā ziņots, no padomes atkāpušies BAS izvirzītie pārstāvji Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks.

Kā  apstiprināja SM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds, SM kā valsts kapitāldaļu turētāja saņēmusi e-pastā informāciju no airBaltic valsts puses pārstāvjiem padomē, kuri informējuši, ka Baltijas Aviācijas sistēmu nominētie pārstāvji ir atkāpušies no padomes locekļu pienākumu pildīšanas.

"Padomes darbs ir faktiski paralizēts no privātā akcionāra puses, tāpēc valsts kapitāldaļu turētājs aicinās valdi sasaukt akcionāru sapulci ar darba kārtības jautājumu par jaunu padomes sastāva apstiprināšanu," sacīja Freidenfelds.

Sākotnēji SM sniegtā informācija liecināja, ka airBaltic padomes darbs ir apturēts un tā nevarēs lemt par auditoru sagatavoto ziņojumu par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2010.gadā.

Air Baltic Corporation ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). Baltijas Aviācijas sistēmas vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai Taurus Asset Management Fund Limited.

(Pievienota 4.-6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas