Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta galerija - FOTO: Vienotība kongresā deleģē pārstāvjus valdībā un Saeimā īstenot Latvijas simtgades plānu

Partija Vienotība sestdien kongresā pieņēmusi rezolūciju par veicamajiem darbiem līdz Latvijas simtgadei, deleģējot politiskā spēkā pārstāvjus Saeimā un valdībā īstenot šī plāna uzdevumus - sagatavot novadu apvienošanas plānu, palielināt minimālo algu un uzlabot veselības aprūpes pieejamību.

"Laikā, kad notikumi pasaulē atgādina, cik trausls var būt miers un valstu suverenitāte, mēs gatavojamies savas - brīvas, drošas un neatkarīgas - valsts simtgadei. Šis nenoliedzami ir viens no nozīmīgākajiem atskaites punktiem Latvijas vēsturē. Šī ir mūsu iespēja, pienākums un atbildība kopā veidot savas valsts un sabiedrības nākotni," teikts rezolūcijā.

Vienotība deleģējusi partijas pārstāvjus valdībā un Saeimā līdz valsts simtgadei sagatavot novadu apvienošanas plānu, veidojot ilgtspējīgus, spēcīgus novadus ap nacionālas vai reģionālas nozīmes attīstības centriem, šādi nodrošinot katram Latvijas iedzīvotājam vienādas iespējas, dzīves kvalitāti un pārliecību par savas ģimenes nākotni. Partija plāno ieviest arī ilgtspējīgu demogrāfijas atbalsta programmu, kas balstīta Eiropas valstu labākajā pieredzē, kā nozīmīgu stimulu nācijas ataudzei.

Tāpat politiskais spēks iecerējis uzlabot veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, nozares finansēšanai novirzot papildus 3% no sociālās apdrošināšanas iemaksām.

Partija saviem pārstāvjiem valdībā un Saeimā uzdevusi nodrošināt sakārtotu ceļu tīklu, tā uzlabošanā investējot vienu miljardu eiro, lai panāktu, ka līdz valsts simtgadei galveno ceļu tīkla kvalitāte atbilst Eiropas Savienības standartiem.

Prioritāšu vidū ir arī uzdevums uzlabot Latvijā pieejamo zināšanu kvalitāti un konkurētspēju, saistot izglītības sistēmu ar tautsaimniecību, ekonomiskajiem un sabiedriskajiem procesiem, tehnoloģiju attīstību un darba tirgus izmaiņām.

Vienotība plāno palielināt minimālo algu, lai 2018.gadā tā sasniegtu 450 eiro, bet vidējā alga pārsniegtu 1000 eiro mēnesī. Tāpat paredzēts veikt algu reformu skolās un valsts pārvaldes iestādēs, lai nodrošinātu konkurētspējīgu, taisnīgu un līdzvērtīgu atalgojumu par vienlīdzīgu darbu.

Lai stiprinātu valsts iekšējo un ārējo drošību, Vienotība iecerējusi panākt pastāvīgu un jēgpilnu finansējumu Latvijas drošībai un aizsardzībai vismaz 2% apjomā no valsts tautsaimniecības apjoma un nostiprināt Latvijas austrumu robežu atbilstoši stingrākajiem Eiropas Savienības standartiem, kā arī uzlabot policistu, glābēju un robežsargu darba apstākļus, ekipējumu un sekmēt šo dienestu profesionalitāti.

Tāpat partija izvirzījusi mērķi līdz valsts simtgadei samazināt ienākumu nevienlīdzību līdz Eiropas Savienības vidējam līmenim, visa veida ienākumiem piemērojot vienādas likmes, kā arī ieviešot taisnīgus un samērīgus progresivitātes principus īpašuma, ienākuma un patēriņa nodokļos.

Partija plāno ieviest 0% uzņēmuma ienākuma nodokļa likmi reinvestētajai peļņai, kā arī nodrošināt efektīvus finanšu instrumentus uzņēmējiem augstas pievienotās vērtības produktu īpatsvaru ražošanas veicināšanai un panākt valsts efektīvu maksātnespējas procesu uzraudzību, izskaužot negodprātīgu, investīcijas kavējošu praksi uzņēmumu maksātnespējas procesos.

Vienotība arī uzsvērusi nepieciešamību celt valsts pārvaldes prestižu, stiprinot tās efektivitāti un nesaudzīgi vēršoties pret korupciju.

Kā ziņots, partija Vienotība sestdien pulcējusies uz ikgadējo kongresu, kas veltīts diskusijām par partijas politiskajiem mērķiem Latvijas simtgadei. No rīta kongresā bija reģistrējušies 263 delegāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas