Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - Kleckins: Kolāta vietniece Ķirse būtu piemērota amatam

S.Ķirse pauda pārsteigumu par izskanējušo ziņu. "Jūs mani pārsteidzāt ar šādu ziņu, par to uzzināju no ziņu lentēm un tas man ir pilnīgs jaunums. Par lietām, ko es nezinu, nevaru komentēt. Man nav bijusi nepieciešamība par to domāt. Tas nav tik vienkāršs jautājums un nevaru uzreiz par to atbildēt, tas prasa apsvērt visus faktorus," sarunā ar Dienu teica S.Ķirse.
Līdzšinējā Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora Dzintra Kolāta vietniece Sandra Ķirse būtu piemērota ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja, jo viņai ir ilggadēja pieredze un pārzina visus radio jautājumus, portālam Diena.lv sacīja Ābrams Kleckins, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs.

Lai gan padome par šo jautājumu vēl nav lēmusi, Ā.Kleckins uzskata, ka pienākumu izpildītājam jābūt cilvēkam no radio un vislabāk būtu izvēlēties kādu no Dz.Kolāta diviem vietniekiem. "Man ir vienalga kuri, tomēr Ķirse ir ilgāk strādājusi un viņai ir mazāka slodze," uzskata Ā.Kleckins.

Arī līdzšinējais LR ģenerāldirektors Dz.Kolāts, kas iesniedzis atlūgumu un, iespējams, turpmāk pildīs Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāja pienākumus, uzskata, ka S.Ķirse ar pienākumiem tiktu galā. Tāpat viņš sacīja, ka galvenais šajā darbā ir redzējums par to, kā medijs funkcionē, un tas S.Ķirsei piemīt.

"Viņai ir ilga pieredze, profesionāla attieksme par medija funkcionēšanas jautājumiem gan no juridiskā viedokļa, gan arī kompleksā skatījumā," portālam Diena.lv sacīja Dz.Kolāts.

LR pagaidu vadītājs jāieceļ uz vairākiem mēnešiem, bet jauno ģenerāldirektoru vēlēs jaunā sasaukuma NEPLP, kas parlamentam jāievēlē ne vēlāk kā nākamā gada 1.februārī, ziņo BNS.

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas