Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Koknesē no kravas vilciena noplūst tonna dīzeļeļļas

Šonakt, 20.janvārī ap pusnakti, vilcienam, kas veda kravu no Daugavpils uz Rīgu notika negadījums – šķidrās kravas noplūde. Portāls staburags.lv vēstī, ka no cisternas izplūdusi aptuveni tonnas dabai kaitīgās vielas.

Mašīnistu brigāde pamanīja dīzeļeļļas noplūdi vienā no cisternām, ko pašu spēkiem likvidēt neizdevās, tāpēc izsaukts Latvijas dzelzceļa palīdzības vilciens un avārijas brigāde. Ap plkst. 3.40 noplūde likvidēta un šobrīd notiek avārijā izlijušās eļļas savākšana.

Kokneses dzelzceļa stacijas priekšniece Rasma Rubene “Staburagam” pastāstīja, ka vilciena mašīnistam par noplūdi paziņoja pretimbraucošā vilciena mašīnists. Konstatēts, ka dīzeļeļļa izplūst no cisternas izkraušanas lūkas.

Dīzeļeļļa izplūda aptuveni divdesmit metru garā joslā starp stacijas pirmo un otro sliežu ceļu. Lielākā daļa izplūdušās eļļas nekavējoties savākta. Dzelzceļa darbinieki šobrīd turpina savākt atlikušo eļļu un noskaidro, kur tieši noplūde sākusies. Par to liecina dzeltenīga eļļas josla sniegā starp sliedēm, novērojusi staburags.lv redakcija.

Sasalusī  grunts un zemā gaisa temperatūra aizkavēja izlijušās kravas iesūkšanos gruntī un līdz ar to ievērojami mazinās vides piesārņojuma risks.

Notiek negadījuma cēloņu izmeklēšana, kā arī tiek izvērtēts iespējamais kaitējums videi. Pasažieru vilcienu kustība netiek kavēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Plašu aprakstu par avāriju un fotogaleriju no notikuma vietas skaties portālā staburags.lv!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas