Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Limbažos apdegušais zēns stāstu par pusaudžiem maskās izdomājis

Desmit gadus vecais limbažnieks stāstu par to, ka viņu aizdedzinājuši pusaudži maskās, izdomājis.

Policija izņēmusi lietiskos pierādījumus vietā, kur it kā notikusi dedzināšana un liecinieku statusā nopratinājusi vairākus deviņus līdz četrpadsmit gadus vecus zēnus. Šī vieta nav pat tuvu zēna norādītajai BMX trasei, atsaucoties uz Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes sniegto informāciju, vēsta BNS.

Pēc zēnu sniegtajām liecībām, jaunieši kopā ostījuši benzīnu. Puika sācis spēlēties ar pudeli, kurā atradusies degviela, un to aizdedzinājis.

Pirmdien policija aptaujāja vairākus desmitus cilvēku, kā arī aicināja atsaukties iespējamos aculieciniekus, kas varētu apstiprināt zēna teikto. Lai arī ieguldīti lieli cilvēku un materiālie resursi, viņa versija apstiprinājumu nav guvusi.

Tā kā apstākļu noskaidrošanā ieguldīti lieli resursi, policija pieļauj iespēju lemt, vai puisim piemērojams audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis. Saskaņā ar likumu bērniem var piemērot dažādus piespiedu līdzekļus - izteikt brīdinājumu, uzlikt par pienākumu ar savu darbu novērst radītā kaitējuma sekas, nodot bērnu galvojumā vecākiem, aizbildņiem vai arī citām personām, iestādēm vai organizācijām, kā arī ievietot bērnu sociālās korekcijas izglītības iestādē.

Bērnam var arī uzlikt par pienākumu ārstēties no alkohola, narkotiku vai citas atkarības.

Kā jau vēstīts, pats zēns mediķiem stāstījis, ka svētdien pie viņa BMX trases apkārtnē pienākuši divi melnās maskās tērpti pusaudži, kas pienākuši klāt, aplējuši zēnu ar benzīnu un aizdedzinājuši drēbes. Saskaņā ar viņa paša teikto, viņš uzreiz skrējis mājās, bet tēvs zvanījis ātrajai palīdzībai. Policija neizslēdza iespēju, ka zēns stāstu par uzbrucējiem izdomājis bailēs no vecākiem, atsaucoties uz neoficiālo informāciju, otrdien vēsta laikraksts Neatkarīgā. Zēns uz slimnīcu nogādāts no mājām. Valmieras brigādes ārste Latvijas Avīzei (LA) nav varējusi atbildēt nedz apstiprinoši, nedz noliedzoši uz jautājumu, vai šausminošais stāsts par uzbrucējiem maskās nav fantāzijas auglis un apdegumus nav izraisījusi kāda sadzīves liksta.

Zēns guvis otrās pakāpes ķermeņa apdegumus: apdedzis kakls, plecs, auss, plaukstas un mati. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji pirmdien stāstīja, ka cietušā puikas stāvoklis vērtējams kā stabils un operatīva mediķu iejaukšanās viņa veselības stāvokļa uzlabošanai nav nepieciešama.

LA ziņo, ka pilsētā BMX trase jau gadus desmit nedarbojas un faktiski šo vietu par tādu nemaz nevarot saukt.

(pievienota 5. un 6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas