Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (12:26) - RSU vienā no ēkām neliela ugunsgrēka dēļ nenotiek studijas

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ēkā Dzirciema ielā 16 šodien neliela ugunsgrēka dēļ atceltas mācības, bet jau otrdien RSU studiju process atgriezīsies ierastajā ritmā, bet pirmdien nenotikušās lekcijas tiks pārceltas uz citiem datumiem, portālu Diena.lv informēja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

Viņš pastāstīja, ka pirmdien RSU ēkas C korpusā Dzirciema ielā 16, ap plkst.8 tika konstatēts sadūmojums un ieslēdzās signalizācija. Atbildīgie RSU dienesti izsauca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD). Desmitiem darbinieku un studentu, kuri tradās ēkā, nekavējoties pameta telpas līdz tālākiem VUGD norādījumiem. 

VUGD konstatējis, ka RSU ēkā uz C korpusa jumta bija dedzis viens no gaisa elektroventilatoriem viena kvadrātmetra platībā. Ierodoties VUGD, liesmas jau bija apdzisušas un dzēšanas darbi nebija nepieciešami. Ņemot vērā, ka iekārta nodrošināja gaisa piegādi vairākās auditorijās, dūmi caur gaisa šahtām bija izplatījušies vairākās telpās C korpusā. RSU ēkā Dzirciema ielā 16 kopumā ir septiņi korpusi.

Līdz ar sadūmojumu auditorijās, lai tās izvēdinātu, mācības 9. decembrī RSU ēkā Dzirciema ielā 16 ir atceltas. Taču ēka jau pulksten 9.30 bija droša un atvērta, ierastā režīmā strādā arī studentiem būtiskā RSU bibliotēka. 

Ņemot vērā, ka RSU ēka Dzirciema ielā 16 ir droša, pirmdien plkst.18 notiks plānotā RSU Inteliģences akadēmijas kārtējā lekcija ar Ramonu Umbliju, Baibu Kurpnieci un Andri Vecumnieku. 

RSU pēc šī gadījuma pārbaudīs pārējos ventilatorus uz jumta. Jau šī gada rudenī RSU bija sākusi pastiprināt ugunsdrošības un evakuācijas sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas