Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (13:17) - Rinkēvičs pēcpusdienā par situāciju Ukrainā runās ar Vešņakovu, kā arī ASV un Lielbritānijas pārstāvjiem

Pēcpusdienā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) tiksies ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, kā arī ar ASV vēstnieku Latvijā Marku Pekalu un Lielbritānijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai runātu par situāciju Ukrainā.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums portālam Diena.lv sacīja, ka tikšanās, lai spriestu par situāciju Ukrainā, notiks tuvāko pāris stundu laikā. 

Jau sestdien vakarā tiešraides intervijā LTV raidījumā Panorāma Rinkēvičs sacīja, ka par notiekošo Ukrainā tiks runās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Vešņakovu. Tāpat uz sarunu tiks aicināti ASV un Lielbrtiānijas vēstnieki, lai pārrunātu, ka noslēgtrais līgums ar Ukrainu, kas garantē tās teritoriālo vienotību, netiek pildīts. 1994.gadā, kad Ukraina atteicās no saviem kodolieročiem, ASV, Krievija un Lielbritānija Budapeštā parakstīja memorandu, apņemoties garantēt Ukrainas suverenitāti un robežu negrozāmību.

"Dažreiz liekas, ka tā varētu būt kāda ļoti nepareiza jaukšanās, bet neaizmirsīsim, ka Ukraina mums ir ļoti tuvu un tas, kas tur notiek, tieši ietekmē mūsu drošību," sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

Latvijas ĀM preses sekretārs apstiprināja informāciju, ka Lietuva uz konsultācijām Viļņā atsaukusi savu vēstnieku no Maskavas. "Mēs pagaidām šādu jautājumu neizskatām," teica Eihenbaums.

Savu vēstnieku no Maskavas uz konsultācijām atsaukusi arī Kanāda. UNIAN ziņo, ka savus vēstniekus no Maskavas atsaukušas arī ASV un Lielbritānija.

(Pievienota pēdējā rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas