Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināts (13:24) - Elektroapgāde traucēta jau 30 000 klientu

Elektroapgādes traucējumi Latvijā pieaug - sniega dēļ elektrība nav 30 000 klientu, aģentūru LETA informēja AS _Sadales tīkls _preses sekretāre Renāte Meļķe.

Visvairāk klientu bez elektrības ir Kurzemē - Kuldīgas, Saldus, Aizputes un Priekules novados, kā arī valsts centrālajā daļā - Ķekavas, Siguldas, Jūrmalas un Ogres apkārtnē.

Sadales tīkls operatīvā informācija liecina, ka šodien plkst.13 situācija elektrotīklā nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ ir mainīga. Aktīvs elektrotīkla bojājumu novēršanas darbs noris Latvijas rietumu un centrālajā valsts daļā. Iedzīvotājiem jāievēro pastiprināti drošības pasākumi elektrolīniju tuvumā.

Situācija ir ļoti nopietna, jo gaisa vadu līniju trasēs zeme nav sasalusi, tādēļ ir apgrūtināta elektromontieru piekļūšana bojājumu vietām, īpaši mežainos apvidos, skaidroja Meļķe. Slapjā sniega smagums noliec ārpus aizsargjoslām augošos kokus, un ievērojamais smagums pārrauj gaisvadu līnijas. Snigšanas laikā pasliktināsies redzamība līdz 500-1000 metriem.

AS Sadales tīkls mobilizējusi 74 elektromontieru brigādes un aktīvi novērš bojājumus elektrotīklā, lai visiem klientiem, kuru elektroapgāde patlaban ir traucēta, to atjaunotu pēc iespējas ātrāk. Papildus darbu šodien Ķekavas, Salaspils apkārtnē un Kurzemē – Kuldīgas novadā - veiks helikopters, lai operatīvāk apsekotu līnijas un paātrinātu bojājumu novēršanas laiku.

Turpinoties ilgstošai snigšanai, svētdien AS Sadales tīkls dispečeri un operatīvās izbraukumu brigādes strādā paaugstinātā režīmā, veicot bojājumu lokalizēšanu un novēršanu sarežģītos apstākļos. Tiek plānots piesaistīt arī papildus darbuzņēmēju brigādes.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiek informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti tikai uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. AS Sadales tīkls dispečeri seko līdzi situācijai vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrolīnijās, operatīvi vadot bojājumu novēršanas darbu, savukārt uzstādītās IT sistēmas nodrošina informatīvo saiti ar klientiem, ziņojot par brīdi, kad elektroenerģijas piegāde klienta objektā ir atjaunota.

Tā kā joprojām ir vērojami nokrišņi, AS Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Sniegs var izraisīt situācijas, kad var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS Sadales tīkls Klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404.

(Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas