Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

papildināts (14:24) - FOTO: Babītes ezerā aiztur maluzvejniekus ar pēdējo desmit gadu laikā iespaidīgāko lomu

Sestdienas rītā Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja vienība, kas specializējas nelikumīgu medību un zvejas apkarošanā, aizturēja trīs vīriešus, kuri nodarbojās ar  maluzvejniecību Babītes ezerā, kas ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, portālam Diena.lv pavēstīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Zane Arāja.

Reaģējot uz anonīmu informāciju par nelikumīgu zveju Babītes ezerā, VP darbinieki sadarbībā ar Vides aizsardzības asociācijas dalībniekiem ierīkoja slēpni pie Babītes ezera, un ap pulksten septiņiem no rīta VP darbinieki aizturēja trīs vīriešus, pie kuriem tika atrasti astoņi maisi ar tīkliem (aptuveni 1,2 kilometri), kā arī vairāk nekā 200 kilogrami karūsu, ap 60 līņiem un astoņas līdakas.

Aizturēti tika 1983., 1967. un 1984. gadā dzimuši vīrieši. Kā noskaidrojās, 1967. gadā dzimušais vīrietis jau agrāk ir administratīvi sodīts par nelikumīgu zveju Babītes Ezerā. 

Kā norāda VP nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas grupas vecākais inspektors Lauris Arājs, šis ir  lielākais atsavinātais  nelegāli nozvejoto zivju daudzums vismaz desmit gadu laikā un īpaši skumji, ka zivis iegūtas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. 

Par notikušo VP uzsākts kriminālproces par zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu bez attiecīgas atļaujas vai saudzēšanas laikā, vai neatļautās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem (patvaļīga iegūšana), ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai ar to radīts būtisks kaitējums, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina arī  zaudējumi par nelegāli nozvejotajām zivīm, kas var sasniegt pat vairākus tūkstošus latu. Lai noteiktu precīzu zaudējumu summu, notikuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta darbinieki.

Arāja norāda, ka visas atsavinātās zivis tiks atdotas Rīgas zooloģiskajam dārzam.

Pievienots pēdējais teikums 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas