Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

papildināts (17:30) - KNAB sācis kriminālprocesu un veicis kratīšanu Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājas kabinetā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki vakar veikuši kratīšanu Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, valdes priekšsēdētājas Rūtas Valteres kabinetā, aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa plašāk nekomentēja, kādu informāciju likumsargi slimnīcā meklējuši. Neviens no ārstniecības iestādes vadības neesot aizturēts - visi turpinot pildīt savus pienākumus. Tomēr Sīle atzina, ka pret vienu no slimnīcas vadībā esošajām amatpersonām veiktas procesuālās darbības.

Veselības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Egita Pole aģentūru LETA informēja, ka jau jūlija vidū ministrija saņēma iesniegumu par iespējamiem amatpersonas pārkāpumiem un koruptīvām darbībām. Ministrija izveidoja izmeklēšanas grupu, kā arī informēja par to KNAB. Vakar slimnīcā ir notikušas arī nopratināšanas, taču visa slimnīcas valde turpina darbu.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) žurnālistiem sacīja, ka informācija par iespējamiem pārkāpumiem tika saņemta jūlijā, un augustā ministrijas pārstāvji vērsās KNAB. Taujāta, par kādiem pārkāpumiem tika saņemta informācija, Circene norādīja, ka patlaban nevar iejaukties izmeklēšanas procesā, un informācija tiks sniegta, kad šis process būs pabeigts.

Atbildot uz jautājumu, pie kādiem apstākļiem būtu jāatstādina pašreizējā slimnīcas valde, ministre sacīja - tikko būtu oficiālā informācija "par iespējamiem pārkāpumiem, kuri ir apstiprinājušies, tad, protams, valde tiktu atstādināta".

"Tikko mēs saņemsim oficiāli pirmo ziņu par to, ka šie pārkāpumi tiešām ir, un tie ir apstiprinājušies, tad tajā brīdī mēs arī rīkosimies," sacīja Circene. Vēlāk viņa gan norādīja, ka tiks lemts "par konkrētu personu, par kuru ir izmeklēšana". Taujāta, vai šī persona ir no slimnīcas valdes, Circene atkārtoja, ka informācija tiks sniegta pēc izmeklēšanas beigām.

Circene arī uzsvēra, ka notiek izmeklēšana un "par izmeklēšanas procesu varat jautāt kapitāldaļu turētājām un izmeklēšanas iestādēm". Stradiņa slimnīcas valsts kapitāladaļu turētājs ir VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Dienesta pārbaudi veicot arī ministrija, taču arī par to Circene sniegt sīkāku informāciju nevēlējās, jo pārbaude vēl neesot pabeigta.

Šajā kriminālprocesā vakar veiktas atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs KNAB plašāku informāciju nesniedz.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons aģentūrai LETA teica, ka šobrīd KNAB nav pieteicis tiesai sankciju par kādas personas apcietināšanu, taču pagājušajā nedēļā birojs bija iesniedzis četrus pieteikumus par izmeklēšanas darbību apstiprināšanu. Kādā lietā tās bija nepieciešamas, Jaksons nevarot atklāt. 

Kā ziņots, Stradiņa slimnīcu vada Rūta Valtere, kura slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā tika apstiprināta pagājušā gada 28.aprīlī. Kopš pērnā aprīļa beigām slimnīcas valdē darbojas arī reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

Pievienota 5.-9.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas