Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (20:52) - Atbrīvo VNĪ valdes priekšsēdētāju Strautmani

Šodien VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) akcionāru sapulcē tika izteikta neuzticība valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei, tādējādi atbrīvojot viņu no pienākumu pildīšanas, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.Neuzticība Strautmanei izteikta, pamatojoties uz Komerclikumā noteikto, ka valdes loceklim kā sabiedrības dalībnieku uzticības personai savi pienākumi ir jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka neuzticība Strautmanei izteikta saistībā ar pērnvasar notikušo ugunsgrēku Rīgas pilī. Akcionāru pārstāvis Aleksis Jarockis norāda, ka Strautmanes atlaišanas iemeslus plašāk nekomentēs, jo "nevēlas publisku veļas mazgāšanu".Strautmane Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma telefonsarunā norādīja, ka nekādus oficiālus paskaidrojumus par atlaišanas iemeslu, iespējamām viņas neizdarībām vai nesaimniecisku rīcību nav saņēmusi, tāpēc akcionāru sapulcē izteikto neuzticību ir grūti komentēt.Uzaicinājumu uz akcionāru sapulci Strautmane saņēmusi, taču nevarējusi ierasties, jo ir prombūtnē slimības dēļ un apmeklē medicīniskās procedūras. Tādējādi neuzticība Strautmanei izteikta, viņai pašai neesot klāt."Man ir patiešām grūti spriest par iemesliem, jo neesmu saņēmusi pamatojumu. Varu teikt, ka no savas puses esmu darījusi visu iespējamo [..] gan attiecībā uz Rīgas pils ugunsnelaimi, gan uz visiem pārējiem projektiem," skaidroja Strautmane.Atbildot uz Panorāmas jautājumu, vai VNĪ Rīgas pils ugunsgrēka lietā gatavojās celt prasību arī pret būvniekiem, kas ir politisko partiju sponsori, Strautmane norādīja, ka "VNĪ rīkojās kā gādīgi un rūpīgi saimnieki" un atzina, ka "varbūt neesam ņēmuši vērā visus politiskos riskus." "Protams, šeit varētu būt zināms konflitks starp politiskām interesēm un profesionālu rīcību," pieļāva no amata atbrīvotā VNĪ valdes prieksšēdētāja.VNĪ akcionārs arī pieņēma lēmumu no valdes locekļa amata atbrīvot Andri Gādmani pēc paša vēlēšanās. Atbrīvojoties valdes locekļa amatam, tika pieņemts lēmums par uzņēmuma jauno valdes locekli apstiprināt VNĪ Klientu un projektu vadības pārvaldes Publiskā sektora klientu vadītāju Andreju Milzarāju.Pēc pretendentu atlases komisijas ieteikuma kā piemērotākais valdes locekļa amatam tika izvēlēts Milzarājs, kura atbildības sfēra būs valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanas jautājumi. Latvijas Universitātē viņš ir ieguvis bakalaura grādu ar jurista kvalifikāciju. Milzarājam kopš 2000.gada ir darba pieredze VNĪ uzņēmumā vadošajos amatos, kuros viņš bijis atbildīgs par nekustamo īpašumu pārvaldīšanas, kā arī attīstības jautājumiem.Milzarājs savus jaunos pienākums sāks pildīt ar rītdienu, 30.aprīli.Pretendentu atlases komisija turpina darbu, lai jau tuvākajā laikā varētu izvēlēties piemērotāko pretendentu VNĪ valdes priekšsēdētaja amatam.Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka Strautmane VNĪ valdes priekšsēdētājas amatā tika iecelta 2012.gada rudenī. Toreiz VNĪ vadītāja tika izraudzīta atklātā konkursā.Gādmanis VNĪ valdes locekļa amatā tika iecelts šogad februārī, un arī viņš kā piemērotākais VNĪ valdes loceklis tika izraudzīts konkursā.Kopš 2012.gada augusta VNĪ valdes loceklis ir arī Jānis Valdmanis.


(pievienota 3.rindkopa; pievienots Strautmanes komentārs 4.-8.rindkopā)

Top komentāri

Tā viš i
T
Nu, vismaz, kaut kas jau tomērt ir jādara tai valsts darbā! Nevar tikai, akurāt, gaidīt algas dienas un kaut ko šūpot! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas