Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināts - AirBaltic: Zatlers par biļetēm maksājis mazāk nekā citi pasažieri

"Zatlera kungs 2010.gadā izteica vēlmi iegādāties biļetes lidojumam uz vienu no Eiropas galamērķiem. Šīs biļetes viņam tika realizētas par 102,88 latiem par vienu biļeti abos virzienos," rakstīts Dienas rīcībā nonākušā Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic vēstulē, kas adresēta Satiksmes ministrijas Valsts sekretāram Anrijam Matīsam.

Tajā norādīts, ka biļetes, kas tika realizētas pārējiem pasažieriem ekonomiskajā klasē, maksājušas no 180 latiem, savukārt biznesa klases biļetes maksāja 753 latus. Valdis Zatlers un divi pasažieri, kas ar viņu kopā veica lidojumu, lidoja biznesa klasē.Tāpat airBaltic norāda, ka nekādas specifiskas politikas attiecībā uz Valdi Zatleru vai jebkuru citu pasažieri airBaltic nav izstrādāta. "Visus biļešu iegādes jautājumus, tai skaitā biļetes, ar kurām Zatlera kungs devās atvaļinājumā, no Zatlera kunga puses kūrēja Jana Trahumovica, kura arī izteica dažādas vēlmes pie biļešu iegādes," teikts vēstulē. Jana Trahumoviča ir bijusī Rīgas pils protokola vadītāja. Diena jau ziņojusi, ka Zatlera reformu partijas līderis eksprezidents Valdis Zatlers savas prezidentūras laikā uz airBaltic reisiem iegādājies biļetes ekonomiskajā klasē, bet reģistrācijas brīdī viņam iedotas vietas biznesa klasē.Savukārt portāls Pietiek.com rakstījis, ka informēti pārstāvji kādreizējā Zatlera kancelejā un aviokompānijā neoficiāli portālam skaidrojuši, ka Zatlers sev un savu ģimenes locekļu privātajiem lidojumiem biļetes pircis par personiskajiem līdzekļiem ekonomiskajā klasē, tomēr pēc tam ikreiz panākta vienošanās ar airBaltic, ka Zatleru ģimenes locekļi tiks sēdināti biznesa klasē. Lai to nodrošinātu, airBaltic pat izdots iekšējs rīkojums, liecina Pietiek.com rīcībā esošā neoficiālā informācija.

“Varu apstiprināt tikai to, ka apmaksāju rēķinus pilnā apmērā, kurus par biļetēm atsūtīja airBaltic. Nevaru komentēt kompānijas cenu politiku, kura ir ļoti nepārskatāma. Ikviens pasažieris var apliecināt, ka airBaltic lidojuma cenas īsā laika periodā var svārstīties lielā cenu amplitūdā -  no būtiski zemākām līdz augstākām par vēstulē norādīto. Lidojuma nodrošināšana biznesa klasē bija airBaltic izvēle, neesmu to kopmānijai prasījis,” portālam Diena.lv atzina V.Zatlers.

(Pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas