Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Par 133 612 latiem veidos e-pakalpojumus tiesām

Tiesu administrācija (TA) paredzējusi slēgt 133 612 latus vērtu līgumu ar SIA "Lursoft IT" par datu izplatīšanas sistēmas izstrādi.

Kā aģentūru LETA informēja TA pārstāve Līva Rancāne, datu izplatīšanas sistēmā tiks nodrošināta tiesu informācijas izplatīšana, proti, tajā tiks iekļauts tiesu kalendārs, judikatūras datubāze, tāpat tiks izveidoti arī vairāki elektroniskie pakalpojumi jeb e-pakalpojumi.

Paredzēts piedāvāt tiesvedības gaitas izsekošanas iespējas, lai lietas dalībniekiem būtu iespēja piekļūt arī tiesas nolēmumiem lietā, fiziskām un juridiskām personām būs iespēja iepazīties ar tiesu praksi, proti, tiks nodrošināta piekļuve anonimizētiem tiesu nolēmumiem, tāpat iepriekšminētajām personām būs iespējams aizpildīt vairākas veidlapas un iesniegt tās tiesā elektroniskā formātā un būs arī iespēja samaksāt tiesāšanās izdevumus - valsts nodevu, kancelejas nodevu un citus.

Sistēmu plānots integrēt ar vairākām valsts informācijas sistēmām, lai personas aizpildot elektroniskās veidlapas, tajās esošos datus varētu validēt ar citiem valsts reģistriem, papildināja Rancāne.

Papildus jaunajā sistēmā tiks publicēta aktuālā informācija par tiesām, līdzīgi kā tas šobrīd ir tiesu portālā "www.tiesas.lv".Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā pieejamās informācijas, līguma beigu termiņš ir 2012.gada 30.marts.

Datu izplatīšanas sistēmas izstrāde, ieviešana un garantijas nodrošināšana notiks Latvijas un Šveices sadarbības programmas individuālajā projektā "Tiesu modernizācija Latvijā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas